Sunnuntai-illan ratoksi päätin tehdä eläinkokeen kaukojen etujalkavaihdoilla. Kertailtiin samalla maa-seiso-maata, vaikka se on sama kummallakin tekniikalla. Flora nyt onkin sellainen mangusti ja veti näppärästi pyllyn alleen seiso-istussa. Istu-seisoa autoin koskemalla mahan alle, mutta se oli helppo, koska Flora on muutenkin välillä tehnyt sitä nostamalla takaosan ylös. Sen sijaan maa-istu-maa on etujalkatekniikalla vaikeampi. Istu-maassa vein namin etujalkojen väliin kuten seiso-maassakin, meni ihan kohtuullisesti. Maa-istu oli hankalampi; etujalat pysyivät kyllä paikoillaan, mutta Flora nousi seisomaan ja siitä istumaan.

Dingo tuntuu yhtä pitkärunkoiselta ja kankealta kuin Veka, mutta hieman yllättäen sillä toimivat etujalkavaihdot aika lailla samoin kuin Floralla. Seiso-istu oli helppo, istu-seiso alkoi näyttää jo lupaavalta, mutta maa-istu-maa vaatii harjoitusta.

Vekan kanssa alkoi vain naurattaa. Sen stabiili ahterihan ei liikkunut mihinkään. Istumasta se nousi kyllä seisomaan mahaan koskemalla, mutta seisomasta se istui vain taaksepäin ja kurkotteli kaula pitkällä namia. Samoin maa-istu-maa oli ihan toivotonta hommaa. :D

Eläinkokeen tulos: vaikka osa vaihdoista on helpompia toisella ja osa toisella tavalla, Floralle ja Dingolle tuntuu sopivan paremmin etujalkatekniikka, joten niiden kanssa vaihdetaan siihen. Kelläänhän ei ole mitään deadlinea tai kiirettä kokeisiin eikä takajalkatavalla ole ihan toivotusti edetty. Veka saa pysyä takajalkatekniikassa, koska se tekee selvästi paremmin niin ja on kiperimmän seiso-istunkin tehnyt hyvin taaksepäin.

Myöhemmin vielä tunnari kaikille. Kapuloita monta epämääräisessä muodossa. Dingo teki täydellisesti, nappasi oman heti kohdalla ehdittyään tutkia noin kolmanneksen kasasta. Hyvä Dingo. :) Floralle ja Vekalle nameja kapuloiden joukkoon, koska tunnari on ollut ihan hukassa, mutta hukassa se pysyi. Flora yritti tuoda yhtä väärää, sitten haki oikean. Veka toi parikin väärää ja taas oli herne patjan alla kun käskettiin jatkaa. Otti sitten oikean, mistä palkkana nameja ja kapulalla leikkimistä. Veka innostui ja kiskoi kapulaa ihan tosissaan. En voi ymmärtää, miten a) molemmilta on tunnari äkisti aivan hukkunut ja b) miten kumpikin näyttää haistelevan kaikki kapuloita, jopa omaa, ja silti tuo vääriä. Hämmentävää.