Miksi? Tuli mainittua perjantain agitreeneissä kouluttajalle, että kepit ja kontaktit ne ovat aina isoimmat ongelmat, vaikka niitä aina eniten hinkataan, tai siis harjoitellaan. Niin. Niihin tulee painetta, painolastia. Mikä oli todistettava myös tänä iltana kun taaskin neuvoteltiin Floran kanssa targetin suorittamisesta. Sitä voi raapia, läpsiä, tökkiä, sen päällä voi seistä ja maata – haluaisin palkata etutassun pitämisestä targetin päällä. Suuntia piti tehdä, mutta halusin vähän tarkkuutta tähän ja kerrattiin hommaa yhdellä alustalla. Nihkeää oli se, edellä mainitusta syystä. Tähän kestoilmiöön pitäisi keksiä jotain.

Dingo teki perusasentoja ja eteentuloja kädet selän takana, tosi kivasti. :) Merkin kiertoa hyvin. Suuntia ei niin hyvin, arpoi oikeaa kun ei katsonut tarkkana. Tämäkin näyttää sitten koiran näkökulmasta aivan erilaiselta kun tehdään kunnolla eikä eteisen maton kokoisessa epätilassa. Kaukoissa maa-seiso-maa oikein hyvin, seiso-istu-seiso myös tosi hyvin, maa-istu hyvin ja istu-maa edelleen ohjauksella. Hyvä Dingo. :)

Veka arpoi suuntia myös, tai siis puski vahvasti oikealle. Merkin kierto hyvin. Kaukoissa sekä maa-seiso että seiso-maa molemmat etenivät, hmf. Kertailtiin näitä läheltä. Istu-seiso-istu ja istu-maa-istu ovat kuitenkin hyvässä kunnossa, kyllä näistä vielä kaukot saadaan aikaan. Vanhojen sääntöjen aikana ei voittajassa ehditä starttaamaan, mutta sehän ei ollenkaan haittaa.

Flo teki myös kaukoja. Maa-seiso tassunmitan taaksepäin ja seiso-maa tassunmitan eteenpäin. Menköön sitten niin kun tähän ei tunnu mikään auttavan ja liike on niin minimaalinen. Istu-seiso-istu jo oikein hyvä, maa-istu alkaa näyttää hyvältä ja istu-maa vielä ohjauksella. Sitten tehtiin pari vaihtoa kerrallaan. Se on vaikeaa, koska pitäisi pysyä muutama sekunti hiljaa paikallaan asennossa. Nyt kuitenkin heti alusta käskin välillä odottaa ja olin pienen hetken hiljaa. Kun palkat ovat nokan edessä, Flora mielellään tarjoaisi kaikkea mahdollista saadakseen niitä nopeasti. Toisaalta se osaa kyllä tarjota hiiskumatonta kontaktiakin varsin pitkään, jos vain tietää tehdä niin.