Lauantaina aamulenkin jälkeen pieni aamutreeni. Dingolle perusasentoja, tosi hyvin! Sitten istu, maahan ja seiso sekalaisessa järjestyksessä naminheittopalkoin, painotus vahvasti seisomisessa kun uutta käskyä sisäänajetaan vielä. Seisominen oli selvä kuin pläkki ja maahanmeno toimii aina, mutta Dingolta oli istuminen vissiin jäänyt nukkumaan tai lenkin varrelle? Meni maahan ja ihmetteli. Autoin pari kertaa palkatta, sitten onnistui, mutta tämäkin toistui pari kertaa. No näitä sattuu. Sitten tunnari, kapulat ympyrässä oma noin klo 5 kohdalla. Dingo lähtee yleensä edestä vasemman kautta kiertämään kapuloita läpi, niin nytkin, eli ehti tarkastaa melkein kaikki tällä kertaa. Nappasi oman heti kohdalla, täydellinen suoritus. :) Taitava tunnari-Dingo!

Vekallakin oli seisominen hyvin käpälässä, mutta istumisissa se mietti, kuuliko oikein. Uusi seisomiskäsky on PYSY ja istuminen ISTU, aivan eri intonaatiolla niiden pitäisi kyllä kuulostaa tarpeeksi erilaisilta. Tunnarissa back to basics eli naksu + maksu oman nuuhkaisusta, alkoi sujua yhden väärän nostamisen jälkeen ja koira selvästi reagoi oikein omaan.

Flora hanskasi jättävät täydellisesti. Edes pieni viive seisomisen palkkaamisessa ei saanut sitä epäröimään ja menemään istumaan tai maahan. Erinomaista Flo! Tunnarissa sama harjoitus kuin Vekalle, mutta enemmän sähläämistä, näennäistä haistelua ja oman ohittelua. Tosin näin äkkinäinen eestaas nameille ja kapuloille hyppely ei harjoituksena oikein hyvin Floralle sovi.

Iltaruokatreeni. Dingolle eteentuloja, pakitus kädet selän takana. Oikein hienosti! Kaikille suuntia ja kaukoja. Hyvin mentiin oikeille targeteille. Kaukoissa Dingosta video: http://youtu.be/elYi8mDmJps

Eli vaihdot alkavat näyttää aika kivoilta, paitsi tuo hankala istumasta maahan. Palkkaan kädestä, joten koira tunkee vähän liikaa eteenpäin. Ihan kaikki ei toimi vielä käskyllä ja käsimerkillä. Mutta tosi hyvin etenee. :) Ainakin vielä näyttää siltä, että oli oikea vaihtoehto vaihtaa tekniikkaa.

Veka kaukoili kippo etujalkojen edessä. Palkkanamit otin sivummalta ja tiputin kippoon. Kaikki muut vaihdot toimivat oikein nätisti paitsi seiso-maa, jossa taas hiukan eteenpäin. Ja olin edessä lattialla eli ei etäisyyttä, siksi meni niin hyvin...

Flora kaukoili hyvin. Maa-seiso-maa, istu-seiso-istu ja maa-istu aika valmiit lähietäisyydeltä, maa-istu kuten Dingollakin.

Loppuun ryhmäpaikkamakuu 40 sekuntia. Kaikki makasivat sfinkseinä. Palkkanamit sivupöydällä. Kutsuin yksitellen aloittaen nyt Florasta. Kuten arvasin, Dingo nousi ylös. Palautin sen alas ja kutsuin seuraavana, Vekan viimeisenä. Harjoittelemalla tämäkin alkaa sujua, ja yllättävän hyvin lähtenyt käyntiin. Taitavat tokokoirani. :)