Torstaina käytiin Woollandiassa FCI-paimennuskokeiden ja lampaiden käsittelyn teemakoulutuksessa. Käytiin läpi perusjuttuja lampaista ja koesäännöistä, kokeiltiin liikuttaa lampaita itse ilman koiraa ja sitten otettiin koirat kehiin. Dingon ensimmäinen kiekka meni enimmäkseen pipariksi. Heti alkuun odoteltiin kun kouluttaja siirteli rämiseviä aitoja ja komensi omaa koiraansa, mikä häiritsi koiran keskittymistä. Sitten Dingo liimautui jalkoihin pyörimään. Hätistelin sitä kuljettamaan, stoppi ei toiminut, komennettiin pysähtymään, Dingo kävi mököttämään. Voi olla, ettei sen paimennustaipumus riitä oikeaan työskentelyyn käskyjen ja vaatimusten alla, mutta meillä on myös osaamisvajaus ja siitä seuraavia ristiriitoja, jotka dominoefektinä tekevät sen, että kun yksi asia ei toimi, ei seuraavakaan onnistu. Mutta asioita kuten stoppeja voidaan treenata. Hallissa pienessä tilassa seinien ja aitojen välissä liikkuminen ei kyllä ole helpoin ympäristö, joten paimennusta katsellaan sitten taas ulkotreenikaudella.

Toisella kierroksella pidin koiran parin metrin liinassa, kannustin ajamaan rauhallisesti lampaita ja kehuin siitä. Tämä nosti Dingon fiiliksiä, se meni reippaasti häntä heiluen. Laskin liinasta irti, kun se lähti hyvin kiertämään. Lampaiden jämätessä nurkkaan muutamaan otteeseen irrottelin niitä itse koira selän takana ja sain pistettyä sen sopivaan väliin niin että se sai itse ne liikkeelle, mikä oli oikein hyvä. Lopetettiin siis koiran hinkuessa vielä vierestäni pois lampaiden luo. :)

Kotona vielä kauko kaukonen... Vekalla haasteita pitää maa-seiso-maa hissinä. Istu-seiso-istu menee kyllä hyvin. Flora tepsutteli maa-seiso-maata omaan tyyliinsä. Istu-seiso-istu jo aika hyvä, samoin maa-istu, ja istu-maa namiohjauksella. Dingo meni hyvin hissinä, hyvin istu-seiso-istu, hyvin maa-istu ja ohjauksella istu-maa.