Maanantaina Veka kävi pullistelemassa haukkariaan taas fyssari-Kirsille. Vasen oli vielä vähän kireämpi kuin oikea, mutta jo paljon parempi. Sitä saa alkaa kevyesti rasittaa ja venytellä treenien jälkeen. Hyvä hyvä!

Sitten oli collieyhdistyksen Pirkanmaan alaosaston vuosikokous, jossa Veka sijoittui toiseksi käyttöcolliekisassa. Flora olisi varmaan sijoittunut agilitycolliena, jos olisin älynnyt lähettää sen tuloksia. Sen illan ja tiistain seurustelinkin sitten koirien sijasta noroviruksen kanssa.

Keskiviikkona palasin elävien kirjoihin ja tehtiin jotain. Merkkiä. Lähdettiin nyt vahvistamaan oikeaa paikkaa takana palkkaamalla ennen kuin koko koira ylitti kuvitteellisen keskiviivan – odottamatta tarkempaa paikan hakemista, josta saadaan sitä kiertämistä ja merkin läpsimistä. Tämä alkoikin toimia kivasti, Vekankin ajatus kääntyi pois kiertämisestä.

Illemmalla lisää. Dingolle ensin perusasentoja, oikein mukavasti! Sitten kaikille kaukotreeniä... kaukot, tuo hikinen tuskien taival. Dingolle piti ensin opettaa ensin takapalkka. Dingo ei tajunnut takapalkkaa. Tuijotti käsiä reagoimatta palkkasanaan, vaikka näki namin kipossa. Se muistaa varmastikin liian hyvin paikallaolojen treenamisen etupalkalla purkissa, jota ei saa ottaa, eikä sillä ole muita astioissa olevia palkkoja käytettykään. Tämä ei toiminut siis mitenkään päin eikä Dingo ole kovin vikkelä hoksaamaan, joten annettiin olla ja tehtiin naminheittopalkoin. Näin saatiin onnistuneita vaihtoja, mutta etenemisen kanssa oltiin vaaravyöhykkeellä.

Florallakaan ei takapalkka toiminut, koska näkyvissä oleva nami sekoittaa sen pään. Haettiin takatassutarget. Se toimi, Flora teki hyvin muutaman vaihdon joka lajia ja sai naminheittopalkkoja. Hyvä Flo, erinomaista!

Veka löysi takatassutargetin hyvin. Sillä oli kuitenkin kaksi versiota maasta nousemiseen: joko istumaan, mitä ei haluttu nyt, tai sitten seisomaan juosten eteenpäin kohti palkkakätenä toiminutta vasenta kättä. Aina vain, vaikka aina käskin takaisin targetille. Mitenkään ei saatu oikein seisomaan nousemista aikaan. Huaah! Seisomasta istuminen kuitenkin onnistui hyvin, samoin maahanmenot sekä istumasta että seisomasta. Plussan puolelle siis kuitenkin jäätiin.