Kotona hiiviskelyä taas... Dingolle perusasentoja. Hyvä asento jäi vajaaksi kun yritin liikaa siirtää vasenta käsiapua johonkin. Toisena teemana kaukojen vaihto maa-istu-maa. Kuten eilenkin istuin koiran eteen namit edessä lattialla, muistutin pari vaihtoa ja sitten käsky, käsimerkki, palkka. Toimi muuten oikein hyvin, mutta istuminen jäi kyllä vajaaksi, ellei käsimerkkiä antanut tosi taakse ja ylös melkein kuin ohjausta. Tosin syvärintainen pitkärunkoinen nahkacollie on sen mallinen, että istuminen on usein jokseenkin etunojassa. Kolmantena asiana merkki. Merkin taakse hyvin, muutama palkka käskysanan kera ja pois. Merkki alkaa näyttää hyvältä, tosin Dingo pyrkii edelleen jonkin verran jäämään merkin päälle seisomaan. Merkkinä oli nyt kymmenen kilon kahvakuula, joten merkkiä ei tällä kertaa roimittu nurin, mutta se mahtuu koipeliinin mahan alle. Loppuun puolentoista minuutin paikkaistuminen etupalkalla, yhtä vahtimörähdystä lukuun ottamatta moitteeton.

Floralle metskua kovin panoksin, maksapasteijapalkalla (lahjat hyötykäyttöön). Annoin kapulan koiralle, käskin sivulle, siinä kehut ja palkka. Jäi tosi eteen, hakemaan katsekontaktia. Toisena teemana etutassutarget. Flora kiskaisee tassunsa pois pehmeältä joustavalta hiirimatolta aivan kuin se polttaisi. Aivan kummallista. Steppasi siis alusta mahansa alla. Nyt en naksuttanut heti osumisesta vaan odotin tassua alustalle niin että pääsin antamaan palkkoja tassu alustalla. Siinä pitäisi pysyä eikä ruopia, stepata ja näpsiä tuurilla. Toistoja vaan.

Vekalle myös metskun luovutusta eli kapula koiralle ja käsky sivulle. Kovin kärsivän näköisenä tuli, iih metallia suussa ja herne patjan alla. Ja kiertyi liikaa eteen myös hakemaan katsekontaktia. Sitten merkille. Piti palkkailla käskyllä merkin taakse. Veka meni sheipatessa joskus nähtävään aivottomaan ramppausmoodiin ja meni merkin puolelta toiselle, kesti ennen kuin se pysähtyi taakse, mutta teki sitten hyvin.