Aatonaattona käytiin paimentamassa. Peruskuljetusta taasen. Kouluttajan ajatuksena oli aloitella jo kaaria, mutta sitä varten pysäytyksen pitäisi toimia kunnolla. Dingo puhkui taas intoa, piti hyvin lampaat liikkeellä ja pysyi aika hyvin niiden takana. Mutta taas kun yritin pysäyttää eikä koira pysähtynyt, komensin korottamalla ääntä. Niin sai koiran pysähtymään, hidastelemaan ja pyrkimään liikaa jalkoihin pyörimään, jolloin taas lampaat hajosivat eri suuntiin. Kuljeteltiin sitten vain ja otin muutaman pysäytyksen kun Dingo näytti pysähtymiselle alttiilta, ihan hyviäkin siis saatiin. Tästä jäädään suunnitellulle tauolle paimennuksesta ja palaillaan asiaan keväällä.

Joulun jälkeen palattiin treenien pariin vasta sunnuntaiaamuna Tallilla. Dingo aloitti ruudulla. Käytiin katsomassa ruutu ja target. Dingo pinkaisi targetille. Jes ja Hanne heitti lelun. Seuraavalla toistolla Dingo juoksikin Hannea rakastamaan... mutta sitä seuraavalla teki pienen koukkauksen ja mietti, mutta meni kuitenkin ruutuun, hyvä hyvä.

Merkin kierrot eivät niin hyviä. Dingo menee merkille, mutta ilman mitään kiirettä. Luoksehan se tulee kyllä hyvin. Mietintämyssyyn. Mutta noudot olivat loistavia! Otin hallin laatikosta ison runsaasti pureskellun leveälaippaisen kapulan. Dingo meni ja tuli yhtä lujaa, kunnon laukalla ihan lähelle asti, vaikka seisoin vain hiljaa. Vauhtipallopalkka siis hyvin läheltä. Mahtavaa, hieno noutopinko!

Sitten seuraamisen pariin. Hyviä pätkiä. Käsi edelleen paikallaan, käsi taskussa ei onnistunut paikan pitäminen. Luoksetuloja lyhyeltä matkalta eteen, oikein hyvin. Kutsu kädet sivuilla, palkka keskilinjalta. Hyvä treeni!

Floran kanssa taas turhauduttiin. Alkulämpäksi zeta ja siitä lelupalkka? Seisominen meni istumiseksi puolen tusinaa kertaa. Parin uusimisen jälkeen saatiin koko homma onnistumaan ja palkka. Sitten merkin kiertoja. Flora kiljui kurkku suorana koko matkan merkille, uudestaan ja uudestaan, vaikka aina otin sen pois ja komensin hiljaa. Ei pysty. Ihan läheltä namipalkoin kuitenkin pystyi. 

Ruutuun mentiin kuitenkin vain hyväksyttävän pienellä lähtöälähdyksellä vähän pidemmältäkin matkalta. Targetille ja apparilta lelu. Loppuun tehtiin vielä pari hyppynoudon palautusta kolmen kentällä sopivasti olleen matalan agihypyn kautta. Lähtörääkäisy siinäkin kapula suussa, mutta se on kyllä sellainen luonnonvoima, jonka edessä en edes yritä, vaikka ihan haukkumalla haukkuminen on karsittava pois.

Iltaruokatreeninä vielä kaket ja tunnari. Dingolle ensin myös perusasentoja. Kaukoissa pyrkimys oli päästä istumasta koiran eteen seisomaan. Maa-istu-maa onnistui pienen ihmettelyn jälkeen. Muissa jäin polviseisontaan, toimivat ok. Floralle ja Vekalle maa-seiso-maa ja seiso-istu-seiso. Polviseisonnassa ok, mutta seisten nähtiin vähän liikaa variaatioita, mm. perusasentoon tulot ja ympäri pyörähdykset. Vekakin sääti ihmeellisesti. Hyviä suorituksia ja hinkkaamista, syy: liikaa toistoja. Ja kädestä palkkaaminen ei toimi, palkkakäsi veti kaikkia liikaa puoleensa; pitää siirtyä jo takapalkkaan.

Tunnari kaikille normisti ja ihan nappiin: kaikki nappasivat oman heti tarkistamatta muita. Erinomaista.