Lauantaina vain pienet kotitreenit, Dingolle setit kutakin kaukojen vaihtoa. Koiran edessä käsky + käsimerkki ja palkka vasemmasta. Kaikki hienosti! Ei kyllä ahteri liiku mihinkään, ja nyt se on hyvä asia (toisin kuin joskus ei). Flora teki myös hyvin pois lukien vähäinen taaksepäin hilautuminen seiso-istu-seisossa. Flora tekisi varmaan näppärät etujalkakaukotkin. Veka nousi vielä jokusen kerran seisomisen sijasta istumaan, mutta tekniikka ok. Maa-seiso-maa- ja seiso-istu-seiso-vaihtojen lisäksi Flora ja Veka kokeilivat paikkaistumista ensimmäistä kertaa. Arvelin molempien menevät maahan, mutta kumpikin nakotti istumassa nokka vähän ylhäällä ja piti kontaktia ollen visusti katsomatta etupalkkanameihin.

Lauantaina hyeenaosasto hallille. Flora päästeli ensin höyryjä seuraamispätkillä ja lelupalkalla. Tehtiin agia ja tokoa sekaisin eli mentiin kepeille. Lähetys aika pitkältä loiviin avo- ja umpikulmiin, jäin taakse ja Sanna palkkasi keppien päähän. Tai yritti, koska Flora pyrki silti juoksemaan minua kohti ensin. Niin ohjaajassa kiinni. Mutta livahduksia lopussa ei tullut kuin ensimmäisellä toistolla kun juoksin vieressä ja häiritsin liikaa. Muuten hyvät pujottelut.

Ruudussa target ja palkka taas apparilta: hakemista paikassa, lisää vaan toistoja niin alkaa löytyä. Vapaasti lähetettynä ei kuitenkaan huutanut kuin hinaaja. Sitten askarreltiin puomin alastulon parissa. Ohjaaja-apuohjaaja-lelu-kombolla yritettiin eri variaatioin saada Flora 2/2 asti pysähtymättä ja sitten lähtemään vasta käskyllä. Koosteena voi sanoa, että ylimääräisellä käskyllä juuri ennen kontaktia ja lelupalkalla apparilta saatiin tämä hikinen urakka päätökseen ja onnistuneet toistot.

Sitten olikin hyvä hetki tehdä liikkuroituna tunnari. Flora viipotti kaikki tunnarikapulat pari kertaa, noukki oman ja lähti tuomaan, mistä namipalkka. Loppuun tehtiin vielä jättäviä, kolme eri asentoa sekalaisessa järjestyksessä peräkkäin, kustakin heti onnistuneesta namipalkka. Ensimmäinen setti oikein, sitten alkoi tulla häröjä. Olisi pitänyt tyytyä siihen yhteen hyvään! Syytä olisi ollut, koska jättävät ovat niin monesti menneet hinkkaamiseksi ja mielentila huonoksi, että tällainen harjoitus on Floralle kyllä tosi vaikea.

Dingo teki vähän kaikkea. Ruutuun targetille ja pallo apparilta. Sanna oli melkein hienompi juttu kuin ruutu, mutta ei sitten ihan kuitenkaan, vaan banaanina ruutuun, oikein hyvä. Tokohyppyä 50 sentissä, nami targetilla ja nami paluuhypystä, lähetys sivulta. Hyvät hyppelöt, ei yhtään ohijuoksua. Dingokin kokeili tunnaria liikkuroituna: ei minkäänlaista ajatusta hommassa, toi kaikki väärät. Muisteltiin homman jujua vähän ja helpotettuna onnistui. Muutama nouto. Toisin kuin useimmat koirat Dingo lähti ravilla ja nosti sitten reippaan laukan. Hyvä! Pari vauhtiluoksetuloa pallolle hyvin, sitten lyhyeltä matkalta maasta eteen, nostin kädet koiran tullessa ja namipalkkasin keskilinjalta. Tuli tosi hyvin.

Seuraamista: http://youtu.be/SX_fEJOBsgg Videollahan se taas näyttää kamalalta, vaikka olin noihin pätkiin tosi tyytyväinen. Koipeliinikoiran kanssa reippaampi kävely voisi kyllä olla paikallaan. Sitten vähän häiriökontaktia kaverin treenatessa, oikein hienosti. Loppuun kahden koirakon ryhmäpaikkamakuu, pari lyhyttä settiä lähellä ja tiheästi palkaten. Toisella Dingo nousi heti perään, muuten pysyi oikein hienosti.