Ennen kehään menoa tuntui taas siltä, että jotain muutakin voisi harrastaa, jottei joutuisi näihin tilanteisiin. Hammasta purren hymyä huuleen siis. TamSKin Tallilla kisailtiin, tuomarina Juha Kurtti ja liikkurina Elina Kuorikoski. Aamulla käytiin pitkä metsälenkki (jonka piristyksenä pojat tippuivat vuorotellen järvenrannassa jäihin – Vekan autoin niskavilloista rannalle, mutta Dingon perään sain pulahtaa itsekin), syötiin normaali aamuruoka ja otettiin Floralle reilusti evästä mukaan. Otin Floran kokeen alkaessa halliin, palkkasin motskulla muutamasta kaukojen vaihdosta ja syöttelin nameja sivulla. Kävi ilmi, että olemme kolmannessa paikallaoloryhmässä ja yksilöliikkeet tehdään ryhmittäin, joten Flora meni takaisin autoon.

Paikkamakuu 10. Hain Floran halliin vasta juuri ennen paikkamakuuta syömään vähän lisää nameja (autoon jätettiin odottamaan iso purkki lammassäilykettä). Kehään meno oli levoton, sivulla Flora kiljahteli ja hytkyi. Meni kuitenkin maahan ja pysyi siellä, vaikka koirien luo palattaessa kuulin hampaiden kalinan parin metrin päähän. Kiljahtelustakaan ei mainittu. Vapauttaessani koiran Flora sen sijaan kiljahteli ja pomppi valmiina singahtamaan johonkin Maata kiertävälle radalle. Hillitsin siis kehuja, sitten kehästä mennessä jes! ja juostiin hakemaan motsku kassista. Suoritusvuoromme oli ryhmän toisena, joten ehdittiin juuri sopivasti leikkiä ulkona vähän aikaa ja tulla sisälle syömään taas nameja perusasennoista, stopeista ja kaukojen vaihdoista.

Seuraaminen 10. No, ei kyllä ollut kympin arvoinen seuraaminen. Suorilla pätkillä Flora irtosi sivulle ja eteen ja luimisteli levottomana.

Liikkeestä maahan 10. Taas fletku seuraaminen, muuten hyvä.

Luoksetulo 8. Stoppi valui melko lailla.

Liikkeestä seisominen 9. Seuraaminen sitä samaa, piste meni varmaan muutaman askelen perään teputtamisesta. Mutta SEISOI, JEE!

Nouto 7,5. Haukkui kapulalle asti, muuten ok.

Kaukot 9. Hyvin ylös, spagettina alas ja vilkuilua, tuplakäskyllä ylös.

Hyppy 0. Jojonahan sieltä tultiin, tuskin ehti pylly käydä maassa, vaikka annoin käskyn ajoissa ja voimakkaasti.

Kokonaisvaikutus 8. Energinen suoritus, mutta haukkumisesta ja kiljahtelusta meni pisteitä. 162 pistettä on kuitenkin ykköstulos, joten voittajaluokka kutsuu! Kokonaisuutena olen aivan valtavan tyytyväinen tähän kokeeseen, tavoitehan oli koiran pysyminen kehässä. Kisa-angsti näkyi levottomuutena ja seuraamisen hajoiluna, mutta Flora pysyi mukana ja töissä koko ajan. Itse pidin huomion koirassa niin hyvin kuin pystyin eli en huomioinut tuomaria lainkaan ja liikkuria vain sen verran kuin oli pakko. Katsoin edellisten suorituksista aloituspaikat, ja aina liikkeen päätyttyä vapautin koiran, kehuin niin iloisesti kuin pystyin yllyttämättä haukkumaan ja samalla käveltiin kuin huomaamatta seuraavan aloituspaikkaan. Flora vastasi positiivisesti kehumiseen, odotti tietysti palkkaa, mutta teki reippaasti lisää. Hyvä me!