Perjantaina Floran agitreenit. Alussa mentiin hankalasti hypyltä suoraan putkeen niin että piti olla noin putken puolivälissä lähettämässä eivätkä hyppy ja putki olleet linjassa. Yritin fokusoida Floraa hyppyyn heikolla menestyksellä. Putkesta hyppy, jota Flora kiersi takaa kun en ehtinyt pois alta. Takaakiertohyppy ja rengas ok. Sitten kahden putken välissä koukkaus hypylle. Yritin persjättöä, josta Flora livahti ensimmäisellä yrityksellä selkäni takaa putkeen. Sitten se kyllä alkoi pelastella ja kääntyä jyrkästi myöhässä olevaan ohjaukseen, hyvä tyttö! Putkesta kepit, ensimmäisellä toistolla taas viimeisen välin lintsaus. Sitten ok loppuun. Hypyn kautta hyppy suoraan, välistäveto hypylle ja uukkari suoraan putkeen. Hypyt valahtivat pitkiksi ja välistäveto takaakierroksi kun en kertonut käännöksiä ajoissa. Putkesta takaaleikkaus hypylle nurkkaa kohti, ei niin hyvin. Flora meni, mutta kääntyi takaisinpäin väärään suuntaan tai tuli jojona. Lelulle meni ok, lisää näitä. Takaakiertohyppy saksalaisella, hyppy, toinen takaaleikkauksella ja puomille kahden putken leijeröinnillä. Tämä takaaleikkaus onnistui ja Flora meni puomille, mutta tuli kahdesti aivan pokkana läpi alastulolta, hämääntyi leijeröinnistä? Putket, A ja loppuhyppy. Hyvä treeni, ohjaukset toimivat koko ajan paremmin. Puomin ja keinun kontakteihin ei vaan ole saatu mitään tolkkua vieläkään (A meni taas hyvin). Missähän välissä niitä ehtisi treenata?

Lauantaiaamuna hallille. Jokaisella koiralla kolme teemaa, hyvä kun sitäkään ehtii tehdä kun tunnin vuoro jaetaan kolmelle ja osa ajasta menee kentän raivaukseen, tavaroiden pläräämiseen ja koirien vaihtoihin. Dingo aloitti juoksentelemalla miinapallon kanssa, sitten ruutuun. Target keskelle, sitten lähetyksiä eri suunnista. Dingo meni hyvin läppäämään alustaa, palkkana heittonami. Toisena teemana nouto. Heitto, pakitus koiran tullessa ja namipalkka kädestä joko koiran tiputettua kapulan palkkasanalla tai tuotua käteen asti. Kumpikin toimii. Loppuun muutamat kapulan poiminnat maasta ja tuonnit käteen. Kapula toimii niin hyvin, ettei sitä voi jättää mihinkään näkyville tai Dingo käy hakemassa sen ja tuo. Luovutusta sivulle tai eteen ei aleta tehdä ennen kuin koira oikeasti osaa kunnolla perusasennon ja eteentulon. Loppuaika seuraamista, tosi hyvin. Hyvä Dingo!

Vekakin pääsi ruutuun. Kuva on lavastettu, oikeasti tehtiin targetilla. Veka juoksenteli vallan mainiosti targetille eri suunnista niin pitkältä kuin mahtui lähettämään. Tosin se pari kertaa toi alustan sieltä hampaissaan. Palkkana pallon heitto ruutua kohti. On kyllä niin ilo tehdä koiran kanssa, joka ensinnäkin on jo niin osaava ja kokenut, että perusjutut tulevat itsestään, ja toiseksikin malttaa kuunnella ja miettiä eikä säädä omiaan. Sydämenkuvia taas Vekalle!

ruutu.jpg

Toisena teemana hyppynouto. Tokohyppy 50 sentissä. Pk-hyppynoudonhan Veka toki osaa, mutta tokossa aletaan nyt ottaa kaikki palautukset suoraan sivulle, eri käskyn ja eri kontekstin pitäisi riittää siihen. Annoin siis koiran tullessa vielä perusasentokäskyn. Hyvät hyppynoudot. Loppuun tehtiin yksi suora zeta. Seiso-istu-maahan ja heti kaikki oikein, mahtavaa. (Koskahan tämä leviää käsiin kun on mennyt niin hyvin?) Hieno toko-Veka!

Flora aloitti myös ruudulla. Tarjosi kaikenlaista säätöä, joten kerrattiin ihan läheltä naksulla ja nameilla targetille menoa. Sitten vähän pidemmältä samoin, lopuksi kunnon matkasta lelunheittopalkalla. Flora huuteli hermostuneena eikä juossut kunnolla suoraan, mutta meni kuitenkin targetille. Kontakteja targetin kanssa ei ehdittykään tehdä, koska piti vielä hyppynoutaa. Lisää hermohuutamista, muuten korrektit suoritukset. Loppuun parit palautukset eli jätin koiran ja kapulan esteen taakse ja kutsuin noutokäskyllä, tässä vain pieni älähdys liikkeellelähdössä, hienot palautukset. Aivan liikaa huutamista, muuten hyvä treeni...