Lauantai starttasi Floran kisatreenillä. TamSK järjestää treenejä, joissa pääsee tekemään kisamaisesti neljä valitsemaansa liikettä ja paikallaolot. Tämä tuli nyt enemmän kuin tarpeeseen. Valitsin ne vaikeimmat eli jättävät, luoksetulon ja kaukot. Ehdin tietysti niin ei hyvin ajoissa, että ehdin vain syötellä muutamat nappulat perusasennossa ja parista stopista ennen kehään menoa, mutta niin olen todennäköisesti kokeessakin... eikä Floralle sovikaan odottelu yhtään. Jos odotella täytyy, se on parasta tehdä juuri perusasennossa namitaskussa kiinni. Aamulla ennen kisatreeniä oli käyty pitkä metsälenkki ja syöty aamuruoka, ja lähtiessä kävin kiskomassa nukkumaan menneen Floran sohvalta mukaan. Se oli siis aika hyvässä mielentilassa eli ei mennyt ihan pitkin seiniä. Kehässä se kyllä haukkui ja huuteli liikaa, mutta teki liikkeet hiljaa – ja teki ne oikein ja reippaasti! Mikä onni kun kaikki onnistui, jopa kaukot! Kehut, jes! ja pinkaisu kehästä kassille hakemaan lelu. Paikkamakuu tehtiin lopuksi, alokkaan mittaisena. Menin kiinteän väliaidan taakse piiloon. Tässä ei ollut ongelmaa, Flora tuijotti kyllä suuntaani varuillaan olevan näköisenä, kun tulin piilosta. Sen agorafobia on kuitenkin ehkä helpommin hallittavissa halliolosuhteissa kuin avoimella kentällä. Tämä oli erinomainen treeni!

Sitten iltapäivällä Eskon ja Dingon hallivuoro. Esko aloitti helpoilla vauhtipätkillä. Nyt oli hyppyjen ja putkien lisäksi rengas mukana ratapätkällä. Meni monta kertaa hyvin, sitten saatiin paikkailla Eskon rysäytettyä kerran rengasta päin niin että se hajosi. Kujakepit taas aika kapealla, pitäisiköhän nämä mitata niin tietäisi, miten edistyy? Kepit hyvin, Eskolla on hyvin fokus eteen kunnes viimeisessä välissä se sivusilmällä vilkaisee, tulisiko palkka jo... Keinu ok. Tekniikkaosastolla takaakierto ja päällejuoksu. Loppuun vauhtipätkät, hyppyjen ja putkien lisäksi välissä pussi, joka sekin osataan jo.

Dingo aloitti vähän leikkimällä ja vauhtiluoksetuloilla pallopalkalla. Sitten hyppytekniikkaa. Ensin tokohypyllä 30, 40 ja 50 senttiä lähetyksellä kuten set pointissa. Nämä täysin hyvin. Sitten set point nousuokserilla 25/35, 35/45, 45/55 ja 55/65 senttiä. Hienot hypyt joka toistolla ja nyt suorempaan eli vain ihan aavistus vasemmalle kallellaan.

Toko-osiossa muutama nouto, oikein kivasti. Sitten targetille pienen matkan päähän menemistä heittonamipalkoin. Ajatuksena on tehdä ruudun lisäksi ohjatun suunnat targetilla. Tämä hyvin. Seuraamista, namit kädessä taskun vieressä ja muutaman metrin pätkiä, tosi hyvin! Eteentuloja, joissa ongelmana palkka oikeassa kädessä. Dingolla on pääasiassa palkkoja, joita ei oikein houkuttele säilöä omassa suussa ja pudottaa sieltä niin että saisi palkattua keskeltä ilman käsiapuja... Loppuun paikkamakuuta.

Veka meinasi pahoittaa mielensä kun kaikki muut vain pääsivät treenaamaan, joten kipaisin sen kanssa vielä hämärän jo uhatessa lähikentälle. Alussa motskulla riehumista, sitten metallikapulan heitto... ja ei noutoa. Irrotin teipin ja panin uuden erilaisen vielä harvempana raitana, ja tässä ilmeisesti meni raja. Veka ämpyili kapulalla, yritti nostaa, ei pystynyt. Odottelin ja uusin käskyä muutaman kerran. Sitten Veka lähti kärsivänä kapulaa roikottaen tulemaan, mistä bileet pystyyn. Muutama näitä, sitten pallopalkalla muutaman kerran annoin kapulan suuhun, juostiin ja vapautus vauhdista.

Sitten kerran suora zeta, seiso-maahan-istu. Kaikki oikein! Ei tehty edes toista kertaa, koska Vekallahan on taipumusta alkaa tehdä virheitä toistoilla, vaikka olisi ensin tehnyt oikein. Kolmantena teemana target pienen matkan päässä, palkkana pallon heitto sivuun, sitten uusi lähetys vähän eri paikasta. Veka kävi hyvin läppäämässä alustaa löydettyään sen – alkoi vain olla jo sen verran pimeää, että sitä sai vähän etsiä. Hyvä treeni, hyvä toko-Veka!