Taas treenattiin tokoa. Nyt Sannan kanssa hiekkakentällä, joten Veka jäi kotiin, ettei riko anturoitaan hiekalla. Dingo ensin. Alkuun vain kontaktista palkkailua, koska paikka oli uusi ja häiriöitä oli ympärillä runsaasti. Hyvin tarjosi kontaktia. Pari noutoa hyvin, pallopalkka. Kokeiltiin palautusta niin että Sanna piti koiraa, jätin kapulan sen eteen ja menin vähän matkan päähän kutsumaan, hyvin tuli. Vähän häiriökontaktia, jota ei oikein ollut. Oli variksia ja kaikkea. 

Flora aloitti taas kisamaisella setillä: kaukot. Vain yksi liike, koska häiriöinen ympäristö ja liikkurointi olivat nyt ihan tarpeeksi enkä halunut mitään kisajäätymistä. Flora teki hyvin! Maahanmenoissa kyllä haukahti, mutta teki täpäkät vaihdot. Muutama merkki pelkällä käskyllä, hyvin menee merkille oikeaan paikkaan. Tosin kiljahdusvaara. Noutokapulan tuonteja sivulle, perusasento jää tässä vielä vajaaksi. Jätin kapulan itseni ja koiran väliin, näin tulee lyhyellä matkalla hiljaa mutta pidemmällä matkalla joku lähtöälähdys tässäkin. 

Toisessa setissä Dingo teki häiriökontaktia, koska kentälle oli ilmestynyt muita tokoilijoita enkä ollut varma Dingon pysyvyydestä omissa tehtävissä, jos niissä olisi pitänyt irrota johonkin. Tylsä harjoitus, jota en paljon jaksa treenata, joten tätä ei osata vaan Dingon pää pyörii kuin pöllöllä. Se alkoi kuitenkin hyvin skarpata loppua kohden etenkin palkasta luopumisen kautta. Sitten tehtiin muutama merkki, joita kokeiltiin niin että Sanna hetsasi pallolla ja jätti sen merkin taakse, nämä ok. Loppuun paikkamakuu taas lähellä ja tihein palkkauksin. Dingo nousi pari kertaa kun mokasin itse käskytyksen tai en ollut kontaktissa koiraan. Olosuhteet huomioiden tosi hyvin. Hyvä treeni!

Flora teki luoksetulon stoppia takapalkalla niin että palkka oli Sannalla eikä kuolleena maassa. Kolmella toistolla jokainen oli edellistä parempi. Lisää toistoja ja voisi tehdä vaikka kierron kautta eikä aina jättämällä koiran ja kävelemällä johonkin. Sitten ruutua. Sain hyvän vinkin Floran lähtökiljahduksiin, joita tapaa tulla kaikissa sivulta lähetyksissä. Ei lähetetä sitä sitten sivulta vaan suoraan seuraamisesta, läheltä seisomasta tai jotain muuta. Rikotaan kaava, kuten nyt noudossakin on tehty. Flora lähtikin seuraamisesta hyvin ja hiljaa ruutuun. Pari lelua valmiina, tyhjä ja valmis lelu. Tyhjään ruutuun meni viipeellä etunauhan eteen seisahdettuaan. Florallakin oli tänään tosi hyvä treeni. Liikkeitähän se kyllä tekee, ongelma onkin se kisasuoritus. Jos on. Pitäisi päästä johonkin todella kisanomaiseen tilanteeseen testaamaan, missä sen osalta mennään nyt loppuvuodesta 2014.