Maanantaitottiksissa. Veka eka. Ensin taisteltiin motskulla hetken aikaa ja nostatettiin raivoasennetta, koska piti noutaa metskua. Hetsasin silläkin ja heitin pannasta kiinni pitäen. Metskussa oli nyt teippiä raitana, jonka väliin jäi teipitön raita. Se ei haitannut Vekaa yhtään. Hyvin etenee tämä, asenne kapulaan paranee. Nytkin Veka hyppi vasten ja yritti rouskia sitä kädestä kun riehutin. Toisena teemana oli zeta. Satunnaiset jättävät kolme kertaa peräkkäin ja palkka viimeisestä. Maahanmeno on aina varma nakki, mutta seisominen ja istuminen menivät tänään ihan arvalla. Lisää treeniä. Loppuun tehtiin noutokapulatelineen kiertoja ja tästä stoppeja, maahanmenoja ja läpijuoksuja. Tosi hyvin! Ei edes ennakointia.

Floralle tietysti kisamainen setti, aina heti alkuun ja palkka vasta kun on tehty useampi liike töitä. Se on niin vaikeaa, vaikka jäljellä jaksaa puurtaa pitkään töitä vaikeissakin paikoissa ja ohjaajan painostaessa vain tiivistää työskentelyä. Eli tehoja kyllä koirasta löytyisi. Nyt aloitettiin uhkarohkeasti kaukoilla. Heti ensimmäisellä ylösnousulla Flora loikkasi haukahtaen eteenpäin ja nousi seisomaan?! Ohoh ja otettiin kokonaan uusi aloitus. Nyt teki hyväksyttävät kaukot, maahanmenoissa kuului jonkinlainen örmähdys, mutta ihan kaikkeen ääneen ei palkattomuustreenissä vain voi puuttua. Sitten nouto, kunnon heitto ja hyvä hiljaa lähtö seuraamisesta! Kapulana metsku, jonka kanssa Floralla ei ole ongelmaa. Sivulletulokäsky koiran tullessa vielä avuksi. Liikkeestä maahanmenossa seuraaminen alkoi jo puhisuttaa, mutta liike ok, skarppina maahan ja ylös ilman vetelöitymistä. Vielä kunnollisen mittainen seuraaminen, jossa alkoi tulla väljyyttä ja vähän levottomuutta, mutta ei mitään isoa ongelmaa. Joka liikkeen jälkeen iloiset hillumiskehut ja nyt viimeisestä motsku taskusta. Flora riehui sen kanssa aivan järkeä vailla.

Sitten nappulapalkalla stoppeja ensin takaperin kävellen hyvin, sitten seuraamisesta taas ensin istuen. Ilmekin on huono ja seuraaminen leviää käsiin, kun aletaan hinkata yök jättäviä. Lähti sitten sujumaan kuitenkin. Loppuun Florankin kanssa noutokapulatelineen kiertoja, ensin Flora hermostui ja huusi pää punaisena telineelle vähän aikaa ennen kuin lähti kiertelemään. Yhden kävelystopin jätin palkkaamatta, sitten tuli hyviä teräviä stoppeja.

Dingolle oli nyt hyvin tilaa leikittää kentän takaosassa. Grippiliinamotsku oli tänään hyvä. Juoksin vetäen sitä ja Dingo saalisti. Kun se sai kiinni, se kantoi sitä ylpeänä ja kehuin. Tätä vähän, ei liikaa. Sitten tehtiin luoksetuloja. Jättö istumaan tai maahan, kymmenen askelta pois ja TÄNNE, käsiapu ja palkka eteen. Tuli tosi hyvin! Lopuksi mentiin lähemmäs muita ottamaan häiriökontaktia. Nyt ripeämmin palkkaa ja Dingo skarppasi hyvin. Lisää tätä, joka kerta. Paikkamakuuyritelmä loppuun ei ihan onnistunut, liikaa häiriötä ja härväsin jotain itse. Lisää tätäkin. Hyvä treeni siis kaikilla tänään! Hyviä suorituksia ja asennetta!