Keskiviikon pikaesineet: juuri ehdittiin neljä koiraa ennen pimeää. Tallattiin kaksi kapeaa kaistaletta, esineet päähän noin 50 metriin alarinteeseen, jonne ei lähetyspaikalta nähnyt. Veka ensin. Hyvin lähti ja tuli pian takaisin esineiden kera. Hyvä Veka! Juuri oikea harjoitus sille: kaistaleita pitkin on helppo edetä ja ilman näköyhteyttä ei voi kysellä.

Dingon kanssa päädyin pienen pähkäilyn jälkeen kokeilemaan ensimmäistä kertaa ihan valmiita esineitä. Vein ne kuitenkin vain pariinkymmeneen metriin. Virittelin ensin heittämällä ja nostattamalla yhden esineen polun vieressä. Dingo lähti kaistaleelle jäljestysjolkotuksella, mutta eteni esineelle ja pinkaisi sen kanssa takaisin. Toinen esine samalla tyylillä, mutta nyt Dingo pyöri hyvän aikaa kaistaleen ulkopuolella, jokin siellä haisi. On se kyllä niin vaikeaa antaa koiran hätistelemättä itse ratkaista... kaistaleelle palattuaan se löysi kyllä esineen ja toi sen hyvin. Hienoa! On päästy näköavuista eteenpäin, aivot ja nokka ovat käytössä ja koira tekee itse töitä.

Florakin pääsi hakemaan esineet. Se lähtee kyllä niin ihanan lujaa aina. Toi nopeasti esineen, mutta toisella kaistaleella kesti kauan. Flora olikin tuonut ensin tämän kaistaleen esineen, joten kesti hetken, että se osui ristikkäiselle kaistaleelle tyhjän alueen yli. Mutta teki tietysti töitä, kunnes esine löytyi.

Torstaina mentiin Dingon kanssa paimentamaan. Ensimmäisellä kierroksella pyöröaitauksessa perussettiä eli lauman kanssa liikkumista ja kiertämistä. Yritettiin saada Dingo vaihtamaan suuntaa, kun se oli tulossa ohi ja taakseni, mitä ei pitäisi tehdä. Ohjaamalla ja kepillä näyttämällä tästä alkoi jo olla merkkejä tänään etenkin loppua kohden: myötäpäivään kierroksessa Dingo kääntyi muutaman kerran kepin edestä ja pysyi lauman takana. Vastapäivään kierroksessa se teki sen ehkä kerran, mutta pääsääntöisesti levensi vain kierrostaan ja meni kuitenkin. Varmaankin joku koiran oikea/vasentassuisuusjuttu, yleensähän niillä onkin jompikumpi suunta vahvempi.

Toisella kierroksella yritettiin pysähtyä. Dingoa ei ollut korvia päässä TOP-käskylle ollenkaan tässä tilanteessa, myöskään ODOTA ei tuottanut reaktiota. Portilla sisään mennessä se kyllä jäi ISTU ja ODOTA niin että pääsin lähemmäs lampaita, mutta liikkeessä ei. Pakitin lampaineni aidalle, pysähdyin ja käskin koiran maahan. Muutama lisäkäsky ja käsiapu niin Dingo menikin maahan. Hyvin! Tämä muutaman kerran ja sitten pidempi pätkä lauman kiertämistä.

Tosi hyvä treeni! Tänään olin itse skarpimpana ja yritin ehtiä ja huomata kehua HYVIN aina heti kun koira teki oikein. Onnistui ainakin paljon paremmin kuin viimeksi. Dingokin oli paljon paremmin mukana ja maisteli vain muutamat lampaankakat. Häiriötä se alkoi ottaa aidan ulkopuolisista tapahtumista vasta lopussa kun alkoi väsyttää. Sen itsevarmuuskin kasvaa kun nämä lampaat eivät haasta koiraa. Hyvä Dingo!