Perjantaiageissa vähän hermot pinnassa. Lämppäsin Floraa iisisti tokojutuilla, mutta radalla meni taas ryntäilyksi. Hyppy, hyppy, putkeen ja puomille. Putkeen, hyppy, kepit, sitten vierekkäiset hypyt sinne ja takaisin. Hyppyjä hinkattiin ja uusin niitä puomia edeltävältä putkelta asti, hyvän kontaktin toivossa, mutta puomin alastulo oli joka kerta kauheaa vääntöä. Jumittamista, räkyttämistä, karkaamista, komennus takaisin, varpaankynnet maassa. AARGH! Ja sama keinulla. Otti hermoon aika huolella, ja sehän ei koskaan tilannetta paranna. Keppien jälkeisillä hypyillä tein ensin päällejuoksun ja heitin koiran ihan suoraan putkelle. Hohhoh. Persjätöllä sitten. Tein oikein, mutta Flora viis veisasi siitä ja sinkosi putkeen. Valssilla sitten? Vedin koiran ensin välistävetoon. Sitten onnistui. Seuraavalta hypyltä piti kääntyä jyrkästi sivuun putkenpäähän. Flora ei piitannut tippaakaan, vaikka miten yritin, rynni vain ohi edessä olevaan väärään päähän. Kouluttaja käski tehdä vastakäännöksellä, jota en älynnyt tällaiseen kohtaan yrittää, ja sillä saatiin Flora kammettua oikeaan päähän. Siitä A, jolla moitteeton kontakti! Putkesta keinulle ja kontakti ihan liisteriä. Hyppy, putki, putki ja aika loppu. Johan tässä on hyvin mennytkin ja ensi viikolla piti olla ensimmäiset kolmosten kisat...

Lauantaipäivä meni kirpakassa syyspakkasessa hakukokeen maalimiehenä. Iltapäivällä sitten hallille Minnan ja Sannan kanssa. Ensin Dingo tokoili. Leikitin aluksi vähän grippiliinamotskulla kun Dingo kerran villiintyi ihanista ihmisistä ja oli hyvässä vireessä. Sitten hommiin. Ruutu. Ensin pallo valmiina, sitten kaveri palkkasi pallolla Dingon päästyä ruutuun. Dingo laukkasi ruutuun ja touhotti into piukassa pallon kanssa. Tämä hyvä!

Tokohyppyä, 30 sentistä 50 senttiin viiden sentin korotuksin. Yritettiin aloittaa 50 sentillä, mutta Dingo juoksenteli taas esteen ohi, joten matalampi aloitus. Hyvin pääsi yli, mutta vähän näytti arpovan hyppäämistä, mistähän lie kysymys? Tokoeste ei toki ole helpoin hypättävä kapeuden ja pystyrautojen vuoksi. Sitten noutoja. Pari perusnoutoa, sitten koiran jättö kaverille ja karkuunjuoksu sen tullessa. Hyvin ottaa kapulan ja tulee reippaasti. Kapulan poiminta aika hidas, varmaankin pienen kapulan hankalan pienen maavaran takia – ei kuitenkaan näytä siltä, ettei haluaisi sitä ottaa. Loppuun häiriökontaktia, mutta ei tehty erikseen häiriötä, koska kontaktissa oli tarpeeksi... palkkailin tiheään niin onnistui.

Eskokin oli vallan mainiossa vedossa tänään. Alkuun vauhtipätkiä putkilla ja hypyillä, rimat 40–50 senttiä. Esko pinkoi hienosti ja haki putket hyvin. Sannan ohjattavaksi se lähti yhtä hyvällä asenteella. Kerrattiin rengas pari kertaa ja kokeiltiin sitä sitten ratapätkään yhdistettynä: putken ja parin hypyn jälkeen rengas onnistui yhtä hyvin, hienoa! Ensimmäisen kierroksen loppuun pujottelua kujakepeillä.

Dingo tuli toiselle kierrokselle. Lyhyitä luoksetuloja istumasta eteen istumaan, lopussa palkka keskilinjalle, nämä oikein hyvin. Muutaman askelen seuraamispätkiä nami kädessä oikein mainiosti ja perusasentoja vasemman käden avulla ja oikealla palkkauksella, nekin vallan hyvin. Stoppeja kokeilin takaperin kävellen heittäen käskyllä namin – ei kovin sujuvaa, mutta pelkällä käskyllä ei pysähtyminen vielä tapahdu. Loppuun kiertämistä yhdellä pystysuuntaan pannulla estesiivekkeellä, tällä voitaisiin sitten tehdä niitä stoppeja. Jopas tänään kaikki onnistui, taitava pinko!

Eskon toinen kierros aloitettiin jatkamalla pujottelua. Kavennettiin taas vähän ja pyrittiin menemään nopeudella, jolla koira vielä keskittyy keppeihin eikä vain ryysi menemään ja sivuista ulos. Saatiinkin hyvin kavenneltua. Keinu oli tänään oikein hyvä, kaikki toistot reippaasti. A-esteellä kiipesin harjalla kutsumaan, näin saatiin Esko yli eikä ohi. Parin ylityksen jälkeen se kiipeilikin sitä jo huvikseen. Loppuun vielä parit putkipainotteiset pätkät varsin vauhdikkaasti. Hyvä treeni, hyvä Esko!