Lauantaipäivä meni agilitykisoissa sihteeröidessä. Illalla kotitreeni. Veka ontui jalkaansa, joten se sai tyytyä haistelutehtävään ja lepuuttelee vähän aikaa. Nyt siis tunnaria: istuin tunnareiden vieressä, omaan reagoimisesta palkkasana, nami sivuun ja tunnarin siirto koiran ottaessa sitä. Pari väärää nousi, mutta oikeita hurjasti enemmän, koska toistoja tulee tässä todella tiheästi. Se on hyvä puoli, mutta huono on tietysti levottomuus kun nameja ja tunnareita noukitaan nopsaan tahtiin puolelta toiselle. Vekalla oli nyt kuitenkin homma käpälässä. Se haisteli ja noukki oikean lähes joka kerta. Viimeiseksi vielä lähetys tunnareille ja oman tuonti. Menin kulman taakse, etten tuijota koiraa. Tämäkin oikein. Kyllä tästä vielä tunnari tehdään.

Dingolle ohjasin kaukojen vaihtoja. Ihan tattina pysyvät takatassut paikallaan, kunhan vie seisomasta sekä maahan että istumaan mennessä tarpeeksi taakse, aika pitkälle saa mennä. Sitten eteen ja sivulle tuloja. Lopuksi tunnarin vahvistamista kuten Vekallekin. Dingo teki hyvin eikä nostanut yhtään väärää, jotain ehkä vähän hypelsi hampailla.

Flora teki samoin kaukoja. Seiso-istu edelleen tosi vaikea saada pysymään liikkumatta yhtään. Noutokapulan poimimista ja palautusta sivulle niin että käännyin hiukan alta pois ja Flora piti pakittaa kunnolla sivulle, koska näissä on perusasentoon tulo alkanut löytyä, mutta paikaltaan jäänyt melkoisen vajaaksi. Lopuksi tunnari ihan normaalina eli sivulta lähettäen (intokiljuntaa) ja tässäkin käskin koiran tullessa sen sivulle. Floralla alkaa tunnari olla sen verran hyvin käpälässä, että sitä voisi kokeilla muuallakin kuin kotona.

Sunnuntaiaamuna kentälle Floran ja Dingon kanssa. Täällä koulun kentällä ei ole vähään aikaan oltu, joten arvasin, että Dingo viipottaa häiriöiden perään. Alkuun hiukan lelun jahtaamista, kivasti lähti Dingo vauhtiin. Sitten pallo ruutuun. Hyvin ja lujaa sinne. Myös toisesta suunnasta. Sitten tyhjään ruutuun, heti ruudussa jes! ja pallon heitto. Dingo kävi matkalla tarkistelemassa käpyjä ja jolkotteli ruutuun. Lopuksi vielä pallolle.

Muutama nouto. Kapulalla hetsaus, Dingo yritti rouskia kiinni. Pannasta pitäen pitkä heitto, lähetys, lujaa kapulalle, lähdin pakittamaan, Dingo tuli lujaa takaisin, lähellä sai tiputtaa kapulan ja syödä nameja. Ensin kehuin taas heti, sitten odotin pidemmälle, ja lujaa tuli silti. Erinomainen nouto-Dingo!

Loppuun vähän häiriökontaktia, hyvin pysyi kyllä kontakti kun ei juuri tähän väliin sattunut ketään menemään ohi.

Flora aloitti kisamaisella setillä. Nouto hyvä, seuraaminen hyvä, kaukot ei hyvä. Nihkeästi ylös, ja maahan mentyään Flora tuijotteli nyrpeänä pusikoita. Näinkin, ettei se aio nousta, ja niin se jurnuttikin kolme käskyä. Hihnaan ja mitään sanomatta koira autoon. Istuskelin hetken kentällä, sitten uusi yritys. Nouto ok, koska vauhtiliikkeet ovat kivoja ja aina ok. Lyhyt seuraaminen ei hyvä mutta ok, selvästi kisamainen löysä spagetti -vire mutta pysyi mukana. Ja ne kaukot. Katse koiraan ja vahvat käskyt, reippaasti molemmat ylösnousut, liike loppuun ja vihdoin palkka. Tämä oli nyt toinen kerta näin, mutta autoon meneminen ei taida olla Floralle mikään kannustin tehdä paremmin. Sehän pääsee pois hommasta, jota ei haluakaan tehdä. Kun treenin lopuksi tehtiin vielä yksi sarja kaukoja niin että tiputin Floran taakse namipussin, jossa oli vielä muutama jämänami, se pomppi kaukoja itsekseen kärppänä korvat pystyssä yhden sarjan ennen kuin edes aloin käskyttää. Aivan eri koira siis heti kun palkka on näkyvissä, vaikka kisamaisessakin se tietää, että palkat ovat koko ajan taskussa. Sitkeää!

Sitten sitä ruutua. Taas lähetys parin askelen seuraamisesta niin kuuluu vain pieni ölähdys eikä haukkua. Lelulle hyvin. Tyhjään hyvin ja lelulle juoksu luokseni, koska nyt oli mukana vain kevyt grippiliinakarva, joka ei heittämällä lennä. Sitten yritin pysäyttää tyhjään. Flora pyöri ruudun luona, ja useammalla käskyllä sain sen kunnolla sinne sisään, mutta pysähtymiskäskyllä se tuli aina ensin muutaman askelen eteenpäin ja pysähtyi etutassut ulkona. Palkkasin kuitenkin pysähtymisestä ja otettiin vielä valmiille lelulle juoksu. Muuten hyvin toimivia ruudun osasia siis on jo hyvin hallussa, mutta paikka ei ole vielä selvä, tähän lisää treeniä.