Dingolla oli torstaina aika vauhdikkaat paimennustreenit. Mentiin pyöröaitaukseen, jätin koiran istumaan – tässä jo kesti, että sain sen kontaktiin. Odotti kuitenkin hyvin, että pääsin lampaiden luo ja vapautin. Siitähän lähti pikkutrikki pinkomaan. Ja se juoksi. Ja juoksi. Katsoin hämmentyneenä koiran vetäessä hirmuista rundia ympäri aitausta. Mutta teki se pienen höyryämisen jälkeen töitä!

Kääntymisessä oli taas menty hurjasti eteenpäin: myötäpäivään lähtiessään Dingo kääntyi kepillä ohjaamalla takaisin lauman taakse noin kaksi kertaa kolmesta ja vastapäivään mennessäkin jo monta kertaa. Tässä on vain se ongelma, että kävelen takaperin lampaat sumpussa jalkojen ympärillä hitaasti ja koira tulee reipasta ravia eikä osaa hidastaa. Sen pitäisi kävellä lauman takana rauhalliseen kuljetustahtiin, mutta kun jarruja ei löydy, se lähtee heittämään kiekkaa ympäri. Ei ole malttia eikä osaamista vielä, mutta niitä tulee. Ylivire näkyi myös lampaisiin kiinni änkemisenä ja singahduksina yksittäisten lampaiden perään, joissa sain hyvin kepin väliin ja koiran kääntymään pois ahdistamasta lammasta. Eihän se niihin koske, mutta pitäisi olla menemättä liian lähellekään. Toisaalta ei saa ohjata liian tiukasti, koska koira hämmentyi ja tuli vehkottamaan ja hyppimään vasten. Pysyttiin kuitenkin aika hyvin tasapainossa; ajoitin kehumalla vahvistamisen pääasiassa onnistuneesti, Dingo reagoi siihen hyvin ja pysyi motivoituneena.

Pysähtymiskäsky oli Dingolle vielä hepreaa, mutta maahanmenoja otettiin muutamia aidan vieressä. Siinäkin pitää vielä olla koiran vieressä näyttämässä. Sitten pakitin lampaineni vähän matkaa ja vapautin sieltä taas lampaille. Dingo pysyi hienosti maassa, hyvä! Taas edistystä.

Sitten kun alkoi väsyttää, alkoi ympäriinsä häiriöiden perässä juoksentelu. Etenkin laitumen puolelta kuuluvat bordercollieille annettavat ohjausvihellykset ovat todella kiinnostavia. Woollandiassa koira käy aina kaksi kertaa lampailla, ja kierroksista tulee junnukoiralle aika pitkiä. Pitäisi tietysti aina tyytyä tekemään tarpeeksi lyhyet setit ja lopettaa kun koiran keskittyminen on vielä täysillä lampaissa. Mutta tässäkin oltiin taas parempia: Dingo tuli aina kutsumalla heti takaisin hommiin hilpaistuaan pikku breikin aidan viereen. Tosi hyvä treeni!