Tiistaina kotona kakee ja tunnarii. Kaukojen vaihtoja namilla ohjaten, muuten ok paitsi Floran takapuoli seiso-istumisessa, se hyppää niin salamannopeasti eteenpäin. Tunnarissa pojille palkkoja omaan reagoinnista, Floralle kokonaisena. Nämä ok, Veka vain nosti yhtä väärää ilta pilalla -ilme naamallaan, tietää muttei pysty. Odotin niin korjasi, vei väärän takaisin ja otti oikean.

Torstaina Dingo pääsi paimentamaan. Se oli tänään heikommassa vireessä kuin viimeksi. Laitumien yli pyyhkivä kylmä viima teki pikkupakkasesta varsin purevan, ja aitauksen savinen pohja oli jäätynyt hankalakulkuiseksi möykkyräksi. Lampaatkin liikkuivat jotenkin takkuisemmin eivätkä aina tulleetkaan mukaan kun kävelin johonkin. Dingon kanssa tehtiin siis peruskuljetusta. Nyt kun sillä oli vähemmän vauhtia, mentiin pätkiä jopa niin että se käveli lauman takana. Kääntyminen oli taas parempaa: nyt Dingolla näytti olevan ihan oikeasti ajatusta lauman takana pysymisestä, vaikka se välillä vastapäivään kierroksessa heitti rundin takaa ohi, vaikka osoittelin kepillä oikeaa suuntaa. Välillä ja etenkin myötäpäivään se oikeasti reagoi ohjaukseen ja kääntyi. Tämä asia menee joka kerta paremmin. Ensimmäisellä kierroksella yritin ottaa maahanmenon, mutta ei. Ei vaan mitenkäänpäin onnistunut. Eikä seisomaan pysähtyminen, ei mitään reaktiota. Lisää treeniä kotona ja kentällä tähän! Toisella kierroksella jätin yrittämättäkään, koska Dingo alkoi juoksennella häiriöiden perään eli väistellä koko hommaa. Kun komensin takaisin töihin, se tuli mielistelemään ja hyppimään vasten eikä olisi siitä irronnut millään lampaiden taakse. Kun se kerran tuli luokse, otettiin siitä muutamat paikallaan odottamiset ja sieltä lauman luo käskyllä tulot, nämä ihan ok.

Illalla vielä kotitreeniä. Kaikille takajalkatargetia. Dingo oli jo tosi hyvin kärryillä, tepsutti helposti yhden tassun alustalle ja välillä molemmat. Flora osaa. Veka ei vielä osaa, tarjosi kyllä mm. kenopääkontaktia ja lattiatyynyn läpsimistä. Mutta kyllä ne takajalat sieltä pikkuhiljaa alkavat löytyä.

Toisena teemana jättävien asennot sekalaisesti naminheittopalkoin. Dingo meni istumisen sijaan maahan, vaikea korjata siitä. Vähän käsiapua niin istuminenkin sujui. Seisominen yllättäen oli tosi hyvä! Namin haettuaan koira oli jo seisomassa ja käskyllä se teki kuten Flora eli teputti tassuillaan ja vispasi häntää, seisoi vielä vähän enemmän vaikka seisoi jo ja vaati palkkaa. Testasin pienellä viipeellä ja seisominen pysyi, oikein hyvä. Lisää tätä kun nämä ovat jo näin hyvin hallussa. Flora oli ihan ässä ja teki kaikki nopeasti ja tarkasti oikein. Vekakin lätsähteli maahan kun piti istua, lisää näitä sillekin.

Kolmantena Dingolle eteen ja sivulle tulot. Näitä tylsiä jaksetaan tehdä kerran kuussa, ja sitten ihmetellään kun koira ei vielä osaa mitään tässä iässä :D Myös vieläkin tylsempää eli lyhyt paikkaistuminen, oikein hienosti. Floralle ja Vekalle noutokapulan tuontia suoraan sivulle uudella käskyllä. Floran noudon palautukset ovat olleet paljon parempia, kun on saanut tuoda suoraan sivulle, se kohti tulo ja eteen istuminen vaan jotenkin painostaa koiraa kuitenkin. Pojatkin voisivat tuoda tokon noudot suoraan sivulle. Jos nyt onnistun opettamaan kaksi eri tapaa. Flora tarvitsi vielä sivukäskyn avuksi. Vekalle tämä oli ensimmäinen kerta tätä, annoin kapulan ja perusasentokäskyn, ja sitten vähän käsi- ja vartaloapua niin se alkoi älytä tulla sivulle.