Ennen Floran agitreeneihin lähtöä pojat pääsi puuhailemaan pihalle. Minipihallemme mahtuu juuri ja juuri muutaman metrin puutarhatuolinkiertotehtävä. Dingo kiersi hyvin. Ajatuksena tietysti stopit. Tein käskyllä pienen heittoliikkeen, koira pysähtyi ja heitin namin. Väliin muutama läpijuoksu. Tämä erittäin hyvä! Hyvät pysähdykset ilman epäröintiä tai hiiviskelyä. Tästä saadaan lampailla pysähtymisen lisäksi luoksetulon stopit ja merkki samalla rahalla, aina kiva päästä oikomaan mutkia. Tosin jahka sinne asti päästään, nähtäväksi jää, onnistuuko Vekalta ja Dingolta ohjatun ja ruudun suuntiin vasemmalle lähteminen, jos koiran pysäyttää merkin taakse aika lailla poikittain. Ellei, pitää paikkaa tarkentaa.

Veka teki tunnaria. Pihalle viisi tunnaria, yksi oma, muutama nappula joukossa. Veka hilpaisi reippaasti tunnareille ja söi nappulat, näytti nuuhkivan tunnareita ja toi oman. Jee ja pallopalkkaa, aina parempi kuin syötävät. Toinen toisto, tuli väärä. Lähetin uudestaan, Veka toi puoliväliin toista väärää ja jäi kysymään, sanoin että ei ollut se, joten Veka vei sen takaisin ja toi oman. Tästä vain kehut. Vielä kerran, ilman nappuloita. Nyt tuli oma ja saatiin pallo. Hmf. Koira tietää tehtävän ja näyttää haistelevan maltillisesti, mutta silti näitä vääriä vain tulee..?

Floran agitreeneissä tehtiin helppoa vauhdikasta rataa. Kaikki meni hyvin. Myös puomin ja keinun alastulot, koska en halunnut nyt käyttää koulutusaikaa niihin, vaan vein lelun alastuloille valmiiksi. Flora solahti toki alas asti, ja pääsin älähtämään palkkasanan sen ollessa 2/2. Mutta kun palkkaamisen jälkeen yritin asetella sen alastulolle ja jatkaa siitä rataa, taas jumitettiin, vaikka tämä on aina mennyt helposti oikein. Ajatuksena olisi nyt alkaa tehdä näitä kosketusalustalla. Ainakaan ei kannata nyt kisata ja mennä kisaradalle tonttuilemaan.

Hyppyjä, A, putkia, muuri, hyppyjä, putkia. Putkesta persjättö, hyppy ja putkeen, eikun heitin koiran puomille. Vähän vekkiä tähän niin natsasi. Puomilta hypyt ja suora avokulma kepeille. Yritin vekata helpompaa sisäänmenoa ja heitin koiran ylimääräiselle hypylle. Itsehän se osasi hakea kepit kyllä kun en ryysinyt väliin säätämään. Mutta lopussa lintsasi kaksi kertaa, MUR! Viimeisen välin ja toisella kerralla toiseksi viimeisen. Toki tässä mentiin suoraan lähelle seinää ja näissä pitää itse olla tarkkana. Menin sitten itse viimeisen kepin ohi, koska tästä käännyttiin keinulle ja puolenvaihto oli ok. Loppupätkällä hyppyjä ja putkia persjätöillä hyvin, mutta yksi hyppy ohitettiin pari kertaa. Valssi toimi paremmin, mutta siinäkin piti olla seisoskelematta koiran laskeutumispaikalla... sitten hyvin. Rimat olivat 50–65, Flora hyppeli hyvin, pari taisi kolahtaa alas. Hyvä treeni! Kivasti vauhtia mutta ohjattavuus pysyi.