Maanantaina oli niin harmaa sää, että hämärsi jo päivänvalon aikana. Niihaman valaistulla kentällä se ei toki haittaa. Flora pääsi ensin, ja kisamaista tietysti tehtiin: seuraaminen, luoksetulo, liikkeestä maahan, nouto ja kaukot, väleissä ns. kisapalkka ja kaukojen jälkeen sen päälle lelupalkka. Tai tämä oli suunnitelma. Flora teki muut liikkeet oikein reippaasti ja kuunteli kehutkin ilahduttavan hyvässä vireessä hippaillen. Mutta ne kaukot. Niissä Flora jäi kuono nyrpyssä maahan jurnuttamaan eikä noussut kolmannellakaan käskyllä. Palasin koiran luo, käskin mukaan, kävelin autolle, komensin Floran sisälle miettimään, olisiko kannattanut kuitenkin nousta istumaan, ja otin Dingon treenaamaan.

Dingo oli aivan super! Tarjoili kontaktia ja sai nameja kun käveltiin kentän väljään osaan (ei kyllä ollut ruuhkaa kolealla tihkusadekelillä). Grippiliinamotsku esiin. Dingo lähti heti jahtaamaan sitä ja ryntäsi kita auki violettitäpläisen saaliinsa perään. Se kantoi sitä ylpeänä kun kävelin vieressä kehuen ja pitäen liinasta kiinni, ja kun päästin irti sen saadessa lelun jahtaamisesta kiinni, se lähti innoissaan juoksemaan kunniakierroksia ennen kuin juoksi kutsumatta suoraan syliin. Ihana Dingo!

Sitten noutoja. Otettiin kolme toistoa niin että hetsasin kapulalla, pidin pannasta ja heitin, lähetin noutamaan, ja koiran noukittua kapulan pinkaisin karkuun. Dingo juoksi molempiin suuntiin niin lujaa ja toi kapulan perille asti. Kun se oli lähellä, käännyin, kehuin, sai tiputtaa kapulan ja haukata nameja kädestä. Olipas hienoja noutoja!

Kolmantena teemana stoppi kiertämisestä. Dingo sai kierää noutokapulatelinettä. Se lähtee kiertämään jo parin metrin päästä. Noin puolet toistoista läpi, väliin stoppeja: heitin käskyllä isokokoisen, helposti napattavan namin, koska Dingo ei pysähdy vielä pelkällä käskyllä vauhdista. Tätä jatketaan, toimi niin hyvin.

Loppuun häiriökontaktia. Muita koirakkoja ei ollut, mutta mentiin ihmisten lähimaastoon. Dingo sivulle, ja sen tarjotessa kontaktia sivukäsky ja heti palkkasana ja palkka. Dingo ehti aina sen jälkeen katsoa muualle, mutta otti nopeasti kontaktin uudelleen. Tätä lisää... paljon lisää. Erittäin hyvä treeni tänään!

Flora sai toisen mahdollisuuden. Tehtiin lyhyempi seuraamiskaavio, nouto ja sitten kaukot. Katsoin koiraa tiukasti ja ärmähdin YLÖS!!! niin että asia meni perille. Maahan hyvin, toinen nousu oli ihan siinä kintaalla... Floraa ei olisi tippaakaan huvittanut nousta, mutta hitaasti se hinasi itsensä vähän vajaaseen istuma-asentoon, mikä kelpasi minulle tässä vaiheessa. Liike loppuun ja PALKKAA JEE! Motskulla riehumisen jälkeen otettiin muutama nouto suoraan sivulle, annoin vielä sivulletulokäskyn avuksi koiran tullessa. Pari askelta seuraamista ennen käskyä niin lähtöhaukku jää pois. Palautukset ihanan nopeita, ja Flora heittäytyy sivulle vallan näppärästi vauhdista takapuoli edellä. Vielä uuden noutokäskyn sisäänajamista eli sivulla kapula suuhun, käsky ja palkka. Stoppeja seuraamisesta myös, nyt ei istuttu vaan jäätiin seisomaan, mutta Flora taitaa vähän tepsuttaa perään? Pitää pyytää joku katsomaan tätä.