Tiistaiaamuna Esko-treenit. Hyppyjä, putkia, takaakiertoja. Kiertoon Esko lähti ok, mutta itse hyppy piti vielä ohjata huolella, muuten tuli takaa ohi. Kujakepeillä ensin ihan kujalla, sitten löytyi punainen lanka: en saa pitää nameja kädessä enkä vetää koiraa kepeiltä pois juoksemalla edelle, häiritä heilumalla vieressä tai hidastaa jäämällä liikaa taakse. Koiran takaviistossa reipasta kävelyvauhtia mukana mutta taka-alalla ja heittämällä lopussa palkkanakki eteen saatiin paljon onnistuneita toistoja kepit jo niin kapealla, että Esko ei päässyt enää juoksemaan niiden välissä, vaan sen piti keskittyä osumaan keppien väleihin. Näytti jo tosi hyvältä!

Pussi ja rengas kerrattiin pari kertaa, sitten tehtiin pienellä ratapätkällä hyppyjen välissä. Kaikki oikein. Keinun Esko meni heti reippaasti pysähtymättä loppuun, ja pois tultaessa meni kotona harjoittelun ansiosta itse toiseen päähän tarjoamaan 2/2-kontaktia, loistavaa. Radalla oli pöytä, joten tehtiin vähän sitäkin. Loppuun putki-hyppypätkää pallopalkalla. Olipas hyvät treenit, kaikki onnistui! Taitava Esko!

Dingo oli mukana ja teki hyppytekniikkaa. Set point nousuokserilla, lähtökorkeudessä eturima 20 ja takarima 30 senttiä, viiden sentin korotuksin 55/65 senttiin asti ja kymmenen sentin madalluksin takaisin alas, rimojen väli yksi jalka. Istutin tasatassuin jalkojeni väliin ponnarin eteen neljän jalan päähän, siitä HYPPY targetille kolmen metrin päähän. Oikein hyvä hyppy joka kerta, jalat pysyivät kropan takana ja pää alhaalla eikä rimoihin tullut yhtään kosketusta. Edes 65 sentin korkeus ei vähääkään epäilyttänyt Dingoa. Ainoa juttu oli hyppyjen lievä kaareutuminen vasemmalle, varmaan vinoudesta johtuen, mutta Dingonhan ei tarvitse tehdä kuin pieni tokohyppy tokokokeissa ja jos sinne asti päästään, pk-hyppynouto joskus ja jouluna, minkä kanssa ei hätiköidä.

Sitten 50 sentin tokohypylle ja ohi kun heitin namin yli. Juoksin vieressä ja taas ohi. Mitä kummaa. Mutta kun lähetin samalla tavalla kuin okserille, Dingo teki hyvät hypyt. Itse hyppäämisessä siis ei ole mitään vaikeuksia.