Tiistaiviesteily ei oikein kulkenut tällä kertaa. Sama paikka, mutta eri suunta, porukassa Dingon kanssa Iines ja Pete. Ensimmäisellä lähetyksellä Dingo singahti heti matkaan kaverien perään ja juoksi hyvin A:lle. Pieni siirtymä ja lähetys takaisin, Dingo lähti ja juoksi hyvin. Sitten alkoivat ongelmat, Dingo ei halunnut lähteä A:lle. Tarvittiin useampi lähetys ja huuteluapu A-pisteestä. Kun se oli saatu kammettua A-pisteelle, kuriton kakarakoira oli siellä karannut luikertelemalla puikulapäänsä viestipannasta läpi (turvallisuussyistä niin toki pitääkin voida tehdä, jos etapilla sattuu jotain) ja lähtenyt täyttä kyytiä metsäpäähän. Niskavilloista koppi. Lähtö takaisin oli taas yhtä takkuamista. Kun koirat oli saatu A:lle, otettiin pieni siirtymä ja koirat taas metsään. Sinnehän Dingo juoksi tuulispäänä. Aioin ensin kävellä sen kanssa sieltä takaisin, mutta Vekakin piti vielä juoksuttaa ja A-piste ehdotti juoksemista, joten pistettiin Dingo vielä takaisin... no eihän se sinne meinannut mennä. Useampi lähetys ja kovat huutelut niin vihdoin eteni A:lle asti. Huaah!

Miksi näin? 1) Maasto oli tasaisen alun jälkeen aika möykkyistä ja A-pisteelle koko matkan ylämäkeä, 2) matkaa ei mitattu, joten ehkä se pääsi lurahtamaan vähän liian pitkäksi kun lyhyillä aloittelevan matkoilla 50 metriä on jo hyppäys, 3) en krepannut reittiä riittävän tiheään enkä ehkä saattanut koiraa lähtöön ihan jäljen päällä vaan vähän sivussa, mikä ei aloittelijalle ole ihan sama, vaikka osaavan Vekan on tottunut lähettämään ongelmitta vähän sinnepäinkin, 4) A-pisteelle meno on ennenkin ollut Dingolle vähän vaikeaa, joten seuraavaksi kokeillaan vaihtaa ohjaajat toisinpäin, olenhan kuitenkin se koirien ykkösnainen...  merkitystä voi olla myös sillä, että edellä lähtevä kaveri ei lähdekään. Vähän ajatusta mukaan treenisuunnitteluun, niin pikkukoira juoksee oikeisiin suuntiin! Vauhdillahan se metsäpäähän tuli joka kerta ja vähän ylimääräistäkin.

Veka sai sitten juosta kaksi kertaa ensin juosseiden D-pisteelle ja takaisin, kiva humppatreeni Vekalle, pienenä haasteena metsäpään etsintä A-pisteeltä lähtien. Se oli ensin lähtenyt siihen suuntaan, mihin viimeksi juostiin, muisti tietysti sen. Veka on savottansa hoitanut tältä vuodelta kahdella kokeella, kahdella koularilla ja menolipulla voittajaluokkaan. Loppukauteen pyritään saamaan hyviä viestitreenejä, jotta päästäisin viestikisoihin ensi vuonna.