Sunnuntaiaamuna perusasentosulkeiset terassilla Dingolle. Panin palkat namipussiin, autoin tyhjällä kädellä sivulla sen verran kuin tarvitsi ja palkkasin pussista. Meni tosi kivasti, eihän siitä käsiavusta hetkessä pääse irti.

Floralle tein etupihan nurmikkopläntille pikku jäljen Vekan eilisillä kisavoittonappuloilla. Noin 15 metriä, joka askelella nappula, kaksi kulmaa, alussa ja lopussa pieni kasa. Flora kiskoi niin että meloi välillä vatsa maassa kun yritin pidättää liinasta. Tavoite tietysti oli, että se olisi syönyt kaikki nappulat, eikä niitä montaa kyllä jäänytkään.

Illalla sitten Dingon ja Floran kanssa esinetreeni. Merkkasin ja tallasin harvakseltaan kivalle pohjalle noin 50 metriä leveän ja 30 metriä syvän ruudun, en mennyt pidemmälle alarinteeseen. Viljelin takarajalle kahdeksan mukavan pehmeää esinettä. Toin Dingon ruutuun ja käveltiin takarajalla katsomassa kaikki esineet. Sitten lähetys oikeasta etunurkasta kun oli tultu oikeaa sivurajaa pitkin pois. Dingo lähti hyvin rajaa pitkin, kaarsi vähän vasemmalle, katosi alarinteeseen ja tuli kohta esineen kanssa takaisin. Palkaksi juustopala ja vähän esineen heittelyä ja jahtaamista. Toisella lähetyksellä se lähti KÄVELLEN, hortoili pitkin ruutua, käveli ja haisteli tallauksia... odotin pitkään ja hartaasti, ja loppujen lopuksi Dingo oli ajautunut niin syvälle, että törmäsi esineisiin. Nopeasti ja suoraan se esineen sitten kuitenkin toi, kun se löytyi! Varmaan tarkensi ja ottikin heti, kun sai siitä vainun.

Kolmannen lähetyksen otin vasemmasta etunurkasta. Dingo eteni sujuvasti sivurajaa pitkin takanurkan esineelle ja toi sen. Olisi tietenkin pitänyt jättää tähän, mutta kun ei. Tyhmästä päästä kärsii koirankoulutus. Otetaan yksi vielä... siitä ei tullut mitään. Dingo hortoili siellä täällä nuuskimassa metsää, mutta mitään kiinnostusta esineiden etsimiseen ei ollut, vaikka se tiesi, missä ne ovat.

Plan B. Dingo puuhun kiinni, Flora areenalle. Dingo sai katsoa, kun Flora rynnisti syvälle ruutuun, toi esineitä ja sai juustoa. Sitten innoissaan tempova ja haukkuva Dingo hakemaan. Dingo ampaisi lähetyksestä suoraan Floran luokse, ruutuun en saanut sitä lähtemään ollenkaan. Flora pääsi hakemaan lisää, mutta aikaa meni eikä se löytänyt mitään.

Kutsuin Floran pois, päästin koirat irti ja mentiin hakemaan pois merkit sekä jääneet kaksi esinettä. Flora nosti ne ja sai juustoa. Plan C tarvittiin kuitenkin korjaussarjaksi... vein samat kahdeksan esinettä muutaman metrin päähän ja Flora sai taas näyttää mallia. Lähetin vuorotellen. Dingoa kiinnosti edelleen vain vouhottaa Floran kanssa, mutta kun sitkeästi estin tämän, se haki pari esinettäkin. Viimeisellä toistolla se lähti vihdoin oikeasti ensiyrittämällä ja reippaasti, mutta sitten se juoksi esinekasan paikan vierestä johonkin hortoilemaan. Löysi sen lopulta, kun kutsuin pari kertaa lähemmäs.

Sää oli taas täysin pläkkityyni kuten se iltaisin yleensäkin on. En tiedä, missä ja miten ihmiset saavat treenattua niin että voi hyödyntää tuulen suunnan. Dingon mielestä kysyntä ja tarjonta eivät kohdanneet, vaan tehtävä oli liikaa palkkaan nähden. Ei vain sattunut taaskaan olemaan mitään hanhenmaksapalleroita kotona, mitään normaalia ei voi allergioiden takia käyttää ja lelut eivät käy, joten haastavaa on palkkaaminen. Helpompaa pitää vielä tehdä. Aina kun miettii, pitäisikö ottaa yksi vielä, pitäisi äkkiä viedä koira pois...