Sunnuntai-iltana pieni merkkitreeni. Flora on joskus tehnyt vähän merkkiä, joten se osaa sen: livahtaa merkin taakse ja korjaa paikkaa, kunnes palkataan. Pojilla ei mennyt niin lujaa. Veka puri merkkiä ja Dingo käveli sen päällä. Harjoitukset jatkuvat.

Maanantaina tottiksiin tokoilemaan. Vekalle metallikapulan noutoa. Viimeinen kierros Cobania rispasi jo irti, joten otin sen pois. Ehkä se jo menee. No ei mennyt, Veka draamaili ihan koko rahalla pystymättä poimimaan kapulaa ja esitti taas kuolevaa joutsenta, kun panin kapulan sen suuhun ja otin luovutuksen tai kantamista. Eipä mene läpi, Veka, sen verran tätä hienoperseilyä on nähty. Nytkin se ryntäsi saaliilla aina heitetyn kapulan perään, tavoitteli sitä kädestä kun saalistutin ja taisteli pallosta ihan kunnolla. Mutta esitti niin surkeaa kun sai kylmää metallia suuhunsa. Tämän kanssa askarreltiin niin pitkään ja hartaasti, ettei muuta ehditty. Kotona kiersin pätkän haavateippiä kapulaan ja vaadin ennen ruokakipon antamista kapulan käteeni, tässähän toki ei ollut mitään ongelmaa kun oli vähän pehmikettä herra herkkäsuulle. Ei siis vähän aikaan ruokakippoa ilman kapulaa.

Florakaan ei loistanut ensimmäisellä kierroksella. Otin sen tiukemmin hallintaan ja vaadin olemaan hiljaa kentälle mennessä. Ja se pystyi siihen kyllä. Muutamat namit sai. Sitten kaukot. Yksi ylösnousu ok, toisella Flora ei liikkunut vaan katseli maisemia ja nyrpisteli kuonoaan. Palasin koiran luo, otin sivulle, siirryttiin vähän ja yritettiin uudestaan. Sama nyrpistely, koska ei tullut PALKKAA. Kytkin koiran ja vein sen autoon, kun ei kerran suorittaminen kiinnostanut.

Dingo sen sijaan loisti! Kentälle tullessa kontaktia kävellessä ja nameja. Mentiin peränurkkaan mahdollisimman kauas muista koirakoista. Vauhtipalkkasin muutaman luoksetulon motskulla. Dingo jahtasi motskua innoissaan ja kantoi sitä. Tartuin siihen ja päästin irti kun Dingo piti hiukankin vastaan, mistä taas yltiöpäiset kehut. Sitten vaihdettiin palloon, joka on parempi. Klinin keskikokoinen nahkainen jalkapallo käsilenkillä on myös Vekan lemppari. Tehtiin maahanmenoja niin että kävelin takaperin, käskin maahan ja palkkasin pallonheitolla. Dingo maastoutui ja pinkoili pallon kanssa aivan kympillä. Erinomaista! Loppuun vielä lyhyt eteenmeno yhdessä viedylle pallolle.

Flora tuli vielä kentälle ja pystyi nyt tekemään kaksi kaukojen ylösnousua niin että motsku oli etupalkkana. Sitten takapalkkana. Ja vielä palkka taskussa. Tehtiin myös vähän noudon palautuksia suoraan sivulle, muutama luoksetulon stoppi ja sivulletuloja pienen matkan päästä ikään kuin luoksetulon lopussa. Voi että kun Floran hermot kestäisivät kisata, se on niin vikkelä pieni tokotäplä...