Perjantaina Flora ja Esko agiliitelivät Tallilla. Kentällä oli numeroitu rata, jota Flora teki sovelletuissa pätkissä. Helppoa, kivaa ja onnistunutta: kepit hyvin, puomi hyvin, putkiin hyvin, käännökset hyvin, jopa oikein hyvä poispäinkäännös. Puomi-putkierottelu tökkäsi kyllä, Flora luikersi putkeen vaikka seisoin suuaukon edessä. Erottelua ei kyllä ole paljon tehtykään.

Esko oli innosta soikeana tekemässä kaikkea. Alkuun vauhtipätkiä hypyillä ja putkilla. Sitten kujakepeille, joilla treenit jatkuvat. Rengas ja pussi menivät tosi hyvin, niin hyvin että niitä voisi jo alkaa ottaa ratapätkille. Kontakteja pikkukontaktiesteellä. Loppuun vielä pinkaistiin muutama helppo vauhdikas pätkä. Esko tuli näissä hienosti takaakierto-päällejuoksuun. Hypyille pitää edelleen ohjata huolella, ettei tule ohi, mutta mitään käskysanaa ei tarvita. Ja lähdössä Esko pysyy tunnollisesti. Valtavan kiva koira treenata ja varmasti ihana ohjattava sitten kun esteosaaminen on kunnossa!

Lauantaina kisattiin Floran kanssa yksi startti TamSKin kisoissa. Vain yksi, koska siitä noustiin kolmosiin. Hyvä Flora! Rata oli Timo Teilerin ja profiililtaan vallan mukava. Alussa hyppy suoraan ja pystyhyppy, jonka suurin osa teki jonkinasteisella pakkovalssilla. Halusin ottaa varmaan päälle, joten menin toiselle puolelle ja tein alun saksalaisella, koska Flora livahtelee niin helposti takaakiertoihin näissä. Siitä A:n alle putkeen, hyppy suoraan, toinen takaisinpäin ja puomille. Tässäkin menin eri puolelle kuin melkein kaikki muut, samasta syystä kuin alussa. Sain koiran hyvin takaakiertoon ja puomille. Puomin kontakti huono, Flora jumitti ja lisäkäskyllä siirsi kynnenkärjet maahan. Hyväksyin sen ja jatkettiin putkeen. Hyppy saksalaisella ja pussiin, siitä kepeille, putkeen, okserille ja uukkari hypyllä. Varmaan levisi railakkaasti, näissä pitäisi valssata aivan käsittämättömän ajoissa ja sitä on kyllä treenattukin. Siitä A, jonka kontaktilta Flora livahti, mutta annoin tulla, ettei tehdä kontaktista isompaa konfliktia kun koira kuitenkin tulee jumittamatta alas asti. Lopussa oli hyppy suoraan, rinnakkainen takaisinpäin ja sen takana loppuhyppy. Piti lähettää hypylle ja ottaa toinen päällejuoksuna mutta kas, juoksin vahingossa ensimmäisen toiselle puolelle. Sain Floran kuitenkin vedettyä omalle puolelle oikeinpäin. Tuloksella -3,39 päästiin kolmansiksi :)

kolmosiin-normal.jpg