Collieyhdistys järjesti leirin hulppeissa maalaismaisemissa Inkoon Västankvarnissa.

salko-normal.jpg

Osallistuttiin Dingon kanssa metsäjälkiryhmään, jota koulutti Anne Savonen. Lauantaiaamuna käytiin läpi jäljen teoriapuolta ja kompassinkäyttöä ja lähdettiin kauniissa lämpimässä syyssäässä maastoihin.

v%C3%A4stankvarn-normal.jpg

Kaikille tehtiin janatreeni. Dingolle tehtiin samaan tyyliin kuin viime aikoina eli tultiin janalle katsomaan jäljentekijän lähtö. Anne näytti keppejä Dingolle, joka oli kovasti lähdössä perään. Vietiin koira autoon. Odotus venyi nyt kolmeen varttiin, mikä ei haitannut yhtään. Dingo lähti hyvin noin viiden metrin janalle, kiersi takakautta takajäljelle ja lähti oikeaan suuntaan. Keppejä oli kaksi, molemmat nousivat hyvin. Hyvä Dingo!

Iltapäivällä esineitä. Tallattiin pitkä kapea ruutu. Valitsin esineiksi pallot, ettei vaikeutettu kaikkia osioita yhtäaikaisesti. Ensin kaveri näytti ja vei pallon, sitten vein toisen itse. Dingo kyllä lähti, etsi pallot ja toi ne, mutta vauhti oli jolkottelua eikä suunta ollut suoraan esineille, vaikka näytetyt paikat olivat helpot. Motivaatio esineisiin ei ole suuri eikä vauhti riittävä. Vai onko? Pitääkö tempoltaan maltillisesta koirasta yrittää vääntää sukkahousunikseillä esinetorpedoa ja kestäisikö sellainen tapa kulutusta? Vai mennäänkö näillä, koska koira tuo heti iloisesti löytämänsä esineet? Tuleeko intoa lisää, kun osaaminen ja varmuus kasvavat?

Sunnuntaina tehtiin pidemmät jäljet. Dingolle reilun sadan metrin jälki neljällä kepillä ja parilla kulmalla, ikää noin kolme varttia, jana samanlainen pätkä. Nyt ei otettu Dingoa katsomaan Elinan lähtöä jäljelle. Se lähti janalla silti yhtä hyvin, otti takajäljen, kääntyi kun pidätettiin ja lähti matkaan. Tosi hyvää työskentelyä: kulmissa hakemista, mutta Dingo selvitti ne ja nosti kaikki kepit. Alkumatkasta tuntui liinassa pieni veto. Näköavusta on päästy irti, motivaatio kohdallaan ja ratkaisut itse, juuri näin! Loistavaa Dingo!

Iltapäivällä taas esineitä. Tallattiin pitkä kapea kaistale. Nyt oli kolme esinettä valmiina, hain väsyneelle koiralle motivaatiota ja helpot onnistumiset kävelemällä sen kanssa ruudussa ja palkkaamalla esineet, jotka Dingo nosti osuttuaan niille. Tämä meni kuten suunniteltu, Dingo oli ruudussa töissä ja nosti esineet.

Treenien jälkeen ehdittiin seurustella vapaasti nahkatoverin ja pehkotyttöjen kanssa, jee!

img_0765-normal.jpg