Kisailtiin yksi startti TamSKin iltakisoissa Tallilla. Tuomarina Jari Suomalainen. Nyt täytyy myöntää, että sitä viimeistä kakkosten nousunollaa ollaan hakemassa ja kaksi nollaa kaksista ensimmäisistä kisoista nousi päähän, joten luulin sen viimeisenkin tulevan sieltä jatkoksi yhtä helposti. Ja niitä nolliahan juurikin ei tule kun niitä lähtee vääntämään. Ei tullut tänäänkään.

Rata kopsahti heti kolmannelle esteelle, joka oli putki. Kaksi hyppyä suoraan ja kurvi suorassa kulmassa oikealle mutkaputkeen. Jäätiin taas neuvottelemaan, voiko sinne mennä vai ei. Jopas ärsytti kun heti alkuun menetettiin se, mitä oltiin hakemassa. Ajattelin sitten hyödyntää turhan loppuradan kontaktien ottamiseen kunnolla, mutta tassuun meni sekin plääni. Kun kiinnitin huomiota niihin eli jäin katsomaan että Flora menee 2/2 ja vielä jääkin siihen, kunnes kehun ja kutsun pois, Flora Hermostui. Ei tullut kunnolla alas, vaan jäi räkyttämään, pani tassun maahan ja nosti takaisin kontaktille ja sitä rataa. Phuaah!

No, päästiin A:lta hyppykaarteeseen, joka päättyi putkeen. Sen jälkeen oli pitkä väli suoraan pituudelle ja sitten jyrkkä kurvi hypylle niin että edestä olisi voinut hakea kaksikin väärää hyppyä. Tämä vähän hikoilutti rataantutustumisessa, koska Flora ei nyt taas vapaaehtoisesti putkiin mene ja pituuden jälkeiselle hypylle oli tosi kiire, jos jäi viemään putkeen eikä päässyt irtoamaan. Kohta kuitenkin näytti pahemmalta kuin sitten oli: virheitä alla heitin vain riskillä putkeen ja ehdin hyvin hypylle. Tein siihen viskileikkauksen, joka onnistui. Siitä pari hyppyä ja kepit. Hyvä pujottelu! Sitten hypylle takaakierto-persjättö ja Flora juoksi sujuvasti hypyn takaa ohi. Se olisi tarvinnut saksalaisen rautakangen hypylle kääntymiseen. Tai sitten olin vain ihan toivottomasti alastulon tiellä. Pari hyppyä ja maaliin. Huonoja oltiin tänään. Keppien jälkeisen hypyn otan omaan piikkiini ja kontakteilla toimiminen ei nyt vaan ihan toimi, mutta tuo putkivammailu ei kyllä ole ohjauksesta kiinni, eikä edes treenaamisesta, koska niitä tehdään ja palkataan paljon ja hyvin.