Vekan kanssa Koivumäessä. Ensin jälkeä: näköjana, lyhyt pätkä jälkeä ja keppi päässä. Virittelin Vekan katsomaan jäljentallaajaa parinkymmenen metrin päässä, sitten käännyttiin pukemaan valjaita ja hetken odottelun jälkeen lähetys. Eipä onnistunut. Veka meni vähän matkaa ja kääntyi sitten huuhailemaan oikealle ja vasemmalle, josko sieltä löytyisi jälkeä, kun eteenpäinkään ei halua mennä. Pidätin, otin sivulle ja lähetin uudestaan. Nyt Veka eteni jäljelle asti ja otti takajäljen. Siitä ympäri ja matkaan. Jälki meni ongelmitta, mutta loppukepistä Veka käveli ohi. Nostatin sen. Pallopalkkaa ei tällaisesta saa, joten kehuin ja leikitin vain kepillä.

Tehtiin sitten paikkaus... eli lyhyempi näköjana. Nyt Veka odotteli jäljentekijän katsomisen jälkeen autossa esineruudun tallaamisen ajan. Suoritus oli kuitenkin vielä huonompi, Vekan pää pyöri lähetyksessä enkä saanut sitä edes katsomaan oikeaan suuntaan kuin pienen hetken. Se ei edennyt kuin muutaman metrin suoraan ennen kuin lähti sivuille tsekkailemaan. Pidätin ja kaverin neuvosta vain odotin. Veka korjasikin suuntaa ja lähti eteenpäin. Toinen samanlainen kupru ja vihdoin jäljelle asti. Jäljen Veka ajoi hyvin, mutta käveli loppukepistä vain yli. Nostatin senkin, taas vain keppileikkipalkkaa. Selvästikään näköjananiksi ei enää toimi, vaan taika on haihtunut ja on palattu vanhaan virheeseen, näinhän se on mennyt monessa muussakin ongelmassa.

Sitten esineisiin... kaksi tallattua kaistaletta, ensimmäisellä valmiina esine, toisella ihminen ja esine. Ensimmäinen nousi hyvin. Toisella virittelin Vekaa katsomaan kuka siellä on, odotettiin hänen tulevan pois, ja sitten lähetys. Veka lähti hyvin, mutta ei mennyt sinne, missä oli jonkun nähnyt, vaan etsiskeli laajalti ympäriinsä kaistaleella ja sen ulkopuolella. Se oli jo tulossa tallauksia pitkin pois, mutta kääntyi takaisin. Ei sentään kuitenkaan lähtenyt ensimmäisen esineen paikalle, mikä oli pääasia. Pari kertaa se pysähtyi katsomaan minua, mutta en auttanut, tuijotin vain esinettä, joka oli aika lähellä ja näkyi hyvin. Loppujen lopuksi Veka löysi sen ja toi hyvin. Huh!

Tottiskentälle vielä ottamaan kakkosluokan jättävät. Liikkeestä istumista yritettiin monta kertaa, mutta ei. Liikkeestä maahan ok, mutta luoksetulossa Veka ei istunut eteen vaan johonkin puoliksi sivulle poikittain. Liikkeestä seisominen oikeasti onnistui, joten vihdoin sai pallopalkan. Loppuun vielä istumisia. Vapaasta liikkeestä ok, mutta seuraamisesta ei vieläkään. Ihme juttu, muutenkin ihmeellisen takkuinen treeni tänään.