Lauantaina arvokisojen katselua ilman koiria. En ollut aivan turistina, vaan huoltojoukkona J:n suorittaessa SM-kisoissa täysmatkatriathlonin. Iron Man -kisan suorittanut A-pisteen miehemme on nyt siis teräsmies. Aaltoja hirmuisesta urheilusuorituksesta!

img_0717-normal.jpg

Sunnuntaina sitten Floran kisapäivä, kaksi starttia Takuilla Kari Jalosen radoilla. Ei nyt ollut ihan sitä, mitä haettiin. Ensimmäinen rata hyppäri. Alussa kolme putkea, joihin päästiin kunnialla. Sitten onnistuneesti hyppyjä ja rengas parilla persjätöllä, tähän olin tyytyväinen. Ja kepit. Ja viimeisestä välistä livahdus taas, #¤%&. Korjasin vain sen. Pussi, muuri ja hyppyserpentiini. En päässyt irtoamaan, koska saatoin Floran niin pitkälle joka esteelle, joten jäin yskimään pölyä sen paahtaessa menemään. Hypystä ohi ja toinen väärinpäin. Putket ja loppuun. Flora riehui järkeä vailla lelun kanssa. (Niin kuin hihnan kanssa ennen starttia.)

Toisena agirata. Kolmantena putki, joka mentiin radalla kolmeen kertaan ja jo ensimmäisellä hukkasin radan. En edes muista, koska viimeksi tai ylipäänsä koskaan olisi kisaradalla tullut näin totaalinen blackout. Randomilla väärään putkeen ja anova katse tuomariin, joka osoitti oikean suunnan. Voi häpeä. Hyppyjä ok, keinulla pysähdys ja livahdus. Rengas ja muuri ok, sitten hyvä takaaleikkauskurvi hypylle, tähän olin tyytyväinen. Ja TAAS keppien viimeinen väli korjattiin. Seuraavana A, kontaktilta kuten keinullakin stop and go... putkia ja hypylle ihan kelvollinen vastakäännös, josta Flora viis veisasi ja rynni kiljuen jostain viiden metrin päästä. Puomilla se sitten leiskautti laskevan osan PUOLIVÄLISTÄ maahan?! Hetken keskusteltiin, mennäänkö kontaktille takaisin 4 on ja huudetaan vai 2/2. Tassut vihdoin maahan, kävellen pois radalta ja koira häkkiin miettimään. Joku roti nyt sentään!

Flora kävi aivan liian kuumana ja hermona tehdäkseen kunnon rataa. Sitä ei näköjään yhtään väsyttänyt koko lauantain rällästäminen ulkona mökillä hoidossa ja yöhön venynyt kotiinpaluu. Kakkosissa on kevyempää kisata pienten osallistujamäärien ansiosta, joten nyt aletaan hyllyttää ratoja kepeiltä livahduksiin. Kontakteja pitää treenata lisää, mutta kepit koira ihan tasan osaa ja tietää. Lisää kisoja Floralle. Dingo pääsee huomenna lampaille ja saa sitten vähän lepäillä treeneistä, koska se on viime aikoina tehnyt aika paljon eikä ole varmaan siksi ollut ihan parhaimmillaan. Veka pääsee saikulta taas treenaamaan, ja sillä onkin rotumestaruuskoe kolmen viikon päästä. Tehdään mitä ehditään ja lähdetään näillä pohjilla osallistumaan, ei tulosta hakemaan, tulkoon se jos on tullakseen.