Olipa taas päteviä trikkejä tänään maastossa mukana! Ensin Dingolle samanlainen näköjälki kuin viimeksi: katsottiin Miinu janalla noin viiden metrin päässä, hengailtiin autolla, sitten yhdessä jäljelle. Dingo lähti janalle hyvin. Se olisi ehkä lähtenyt takajäljelle, mutta jäi ihmettelemään ojaa, tuli takaisinpäin ja meni vähän edestakaisin, kunnes otti jäljen. Vajaan sadan metrin jäljestys ok, päässä keppi. Dingo nuuhki keppiä ja otti kontaktia, mistä kehut. Palkkasin sitä nyt ensin leikkimällä kepillä. Heittelin keppiä ja pidin sitä niin, että Dingo jopa ihan hiukkasen vetikin siitä. Kehuimme ja arvostimme kaikki häntä heiluen viuhtovaa keppiä pureskelevaa Dingoa, mikä oli sen mielestä ihan huippujuttu. Niin hienoa, että koira palkkautuu myös ilman ruokaa tai palloa, vaikka sai se toki sitten herkkujakin. Ihana Dingo!

Sitten esineet. Veka ensin. Valmiiksi tallattu ruutu, esineet valmiina M-kuviossa. Piti kokeilla nyt kahta esinettä ilman mitään apuja, mutta kun esineiden viejä oli vielä ruudussa tullessamme, virittelin Vekaa esittelemällä ruudussa hiiviskelijää. Lähetin keskeltä ajatuksena nostaa ensin viimeisenä jätetty keskiesine, koska arvelin Vekan kuitenkin menevän sinne, jos se huomasi esineen tiputtamisen. Veka kuitenkin lähti oikeaan takanurkkaan ja etsi sieltä silmälasikotelon. Hännän heilumisesta aina näkee, koska se tarkentaa esinettä. Luovutus ok, palkaksi vain kehuja. Toiselle esineelle lähetin keskikohdan lähetyksestä vähän vasemmalle. Ilma oli täysin tyyni eikä Veka saanut vainua keskiesineestä, vaan lähti takalinjalle ja löysi sieltä vasemman takanurkan esineen. Luovutus ok, pallopalkka. Erittäin onnistunut ruutu, ei tietoakaan mistään jumituksista. Erinomaista!

Dingo ruutuun. Piti käydä katsomassa paria esinettä, mutta Dingonkin kanssa ajoitus meni niin, että esittelinkin sille ruudussa liikuskelevaa esineiden viejää. Sitten lähetys. Dingo jäljesteli vasempaan takanurkkaan ja toi sieltä hienosti esineen. Nameja palkaksi. Toisella lähetyksellä ruudun keskiosasta Dingo juuttui heti etureunalle jonkun ihanan hajunlähteen luo ja tunki kuonoaan johonkin koloon. Siirryin oikealle lähettämään uudestaan, mutta Dingo jolkotteli lenkin ruudussa ja palasi äskeisen hajun luo. Käytiin katsomassa keskiesinettä, minkä jälkeen Dingo kävi pikaisesti hakemassa sen. Hyvä harjoitus, Dingolla on selvästi esineruudun idea selvillä, vaikka etsimiseen ei niin osaamista vielä ole.

Sitten Vekan jälki, joka oli ehtinyt vanheta kaiketi lähemmäs kahta tuntia. Vieras merkkaamaton 300 metrin jälki kolmella kepillä eli kisamainen harjoitus, mutta lyhyempänä versiona, koska en halua kokeen alle raskaita harjoituksia enkä usko jäljen pituuden olevan varsinainen ongelma. Jana meni pipariksi vähän erikoisemmalla tavalla. Janamerkkiä ei näkynyt ja Vekan lähtiessä etenemään olimme niin syvällä metsässä, etten saanut enää varmistettua jäljentekijältä suuntaa. Vähän matkan päässä oli selvää, ettei Veka ollut jäljellä. Palattiin takaisin, ja Veka nosti janan paikkeilta jonkun jäljen. Lähdettiin sitä pitkin ja löydettiinkin kohta keppi, jee! Veka teki reippaasti töitä, ja loputkin kepit nousivat. Hienoa!