Torstaina esine-etsintää. Dingo ensin. Käveltiin yhdessä viemään esine niin pitkälle kuin tässä pääsi ennen leveää ojaa (ihana sileä ruutupaikka, ei vain ihan tarpeeksi syvä), noin 30 metriin. Jätettiin tähän narulelu ja käveltiin aloitukseen, siitä ETSI. Dingo lähti ruutuun reippaalla vauhdilla vähän vasemmalta vanhaa heikosti erottuvaa polunpohjaa pitkin, mutta takana kaarsi oikealle, etsi esineen ja toi sen käteen asti, mistä nameja palkaksi. Hienosti!

Flora oli henkeä täynnä kuin vispipuuro päästessään tekemään jotain. Vein sen kanssa kolme paritonta lapasta, joista kaksi Vekalle. Ensimmäinen esine oli samassa kohdassa kuin Dingon esine, kaksi muuta samassa linjassa takarajalla. Käveltiin kolmannelta pois, polulla ympäri ja ETSI. Flora singahti matkaan, kiisi mättäiden yli ja rynnisti saman tien esineen kanssa takaisin. Se ilmeisesti nappasi sen lennossa lainkaan pysähtymättä. Luovutus ok ja narulelutaistelua palkaksi.

Vekaa muistin tällä kertaa viritellä nostattamalla esineen polulla ennen lähetystä. Sitten lähetykseen ja ETSI. Veka ponkaisi matkaan, teki kauniin suoran piston ja tuli kohta esineen kanssa takaisin. Luovutus ok ja palkaksi innostavat kehut. Toisella lähetyksellä jätin Vekan istumaan ja kävelin esineelle ja takaisin. Maaston ja kasvillisuuden takia en ollut takarajalla enää koiran näkyvissä. Takaisin, koiran virittelyä oikeaan suuntaan ja lähetys. Oi, Veka teki niin hienon nopean piston pitkälle suoraan! Jännäsin, malttaako se etsiä vai turvautuuko patenttiratkaisuun eli ensimmäisen esineen paikkaan. Kyllä vain, sieltä se pian saapui esineen kanssa. Erinomaista. Palloa palkaksi.

Sitten Dingon kanssa kentälle. Noudolla aloitettiin. Heitin vuorotellen palloa ja ohjatun kapulaa. Palloa Dingo haki innoissaan, kapulaa nihkeästi. Se juoksi kapulan perään hyvin, mutta pysähtyi miettimään, ottaisiko sen vai ei. Pohdinta päättyi sitten kuitenkin kapulan tuomiseen; jonkun kerran Dingo toi sen laipasta ja jonkun kerran kävi tyhjin suin luonani, mutta otettuaan kapulan se ei pudottanut sitä ja viivekin oli pienempi kuin viimeksi. Ihan hyvä siis.

Perusasennot aika hyviä; käsiapua pitäisi saada jo alkaa häivytettyä. Lyhyitä luoksetuloja tehtiin taas treenaamalla ensin pysymistä, sitten eteen tulemista. Dingo pysyi hyvin maassa ja lähti tulemaan hyvällä vauhdilla. Eteen se jarrutti aika ajoissa ja voimakkaasti. Sen siitä saa kun vauhtipalkkaa aina pitkältä matkalta, Vekallahan on ihan sama ongelma. Note to self tästäkin.