Keskiviikkona esinetreeniä Koivumäessä. Suunnittelin mielestäni ovelan harjoituksen Vekalle: haetaan ensin normaalisti yksi esine, sitten toisessa lähetyksessä Veka näkeekin ruudussa pitkällä edessä hiiviskelevän ihmisen. Ihminen tulee pois, ja havaintopaikkaan fokusoitunut Veka irtoaa hyvin pitkälle suoraan ja etsii ihmisen jättämän esineen, jota sille siis ei näytetä. Näin Veka ei menekään jumittamaan ensin nostetun esineen paikalle. Esineongelma on nyt ollut mietintämyssyssä. Vekahan tapaa kiinnittyä katseellaan johonkin, ja sen on vaikea lähteä oikeastaan mihinkään ilman kiintopistettä. Saman ominaisuuden kanssa on painittu niin tokohypyllä, noudossa kuin viestilähetyksissäkin ja painitaan edelleen eteenmenossa ja esineillä – ja etenkin janalla.

Veka ei kuitenkaan kahdella lähetyksellä uponnut aikomalleni oikean takakulman esineelle, vaan jäi pyörimään puoliväliin jäljestelemään tallauksia. Improvisoidaan plan B. Istutin koiran ja kävelin esineelle ja takaisin. Veka katsoi tarkkana kuin porkkana ja kipaisi hakemassa esineen. Toinen lähetys ruudun puolivälistä keskelle takaosassa olevalle esineelle sujuikin juuri kuin suunniteltu. Sentään joskus jokin onnistuu ihan nappiin!

Ennen esineitä olin tehnyt yhden janan, ihan helpon ja pienen, tennari jemmattuna janalla. Veka ei edennyt yhtään suoraan, ei siis yhtään. Tein paikkauksen toiselle puolelle polkua: koira maahan, kävelin pienen lenkin metsän puolella, janalla pysähdyin katsomaan Vekaa ja jemmasin taas pallon. Johan löytyi suoraan eteneminen.

Dingokin teki esineitä. Pidin koiraa Miinun viedessä tennispallon. Dingo oli tosi hyvä! Ensimmäinen etsintä oli sille jo helppo. Toisella lähetyksellä vähän kauempaa samaan paikkaan se meni ja tuli vähän matkaa takaisin jälkiä pitkin, mutta kääntyi sitten itse takaisin ja etsi, kunnes löysi pallon. Hienosti! Oli käytössä sekä aivot että nenä! Pallonkin se palautti käteen asti, mistä herkkuja palkaksi. Pyörähdettiin myös kentällä: kun oli kiinnipitäjä käytettävissä, otettiin vauhtiluoksetulo pallopalkalla. Istu, maahan ja seiso vapaasta liikkeestä kaikki kerran, tässäkin pallopalkka. Dingo oli hyvässä vireessä ja juhli innoissaan pallon kanssa. Juoksutettiin sitä vielä irtoamisharjoituksena namipalkalla minun ja Miinun välillä, lujaa meni. Loput herkut perusasentoharjoituksesta. Hyvä treeni!