Hallitreenit. Dingo lämppäsi leikkimällä motskuilla. Tehtiin merkkiä. Dingo menee merkille, mutta paikka on vielä vähän sinnepäin. Ruutuun juoksenneltiin muutama kerta, ensin lelulle, sitten pari kertaa tyhjään niin että heitin lelun heti kun Dingo oli ruudussa, ja sitten vielä viimeiseksi vietiin lelu yhdessä. Seuraamista tietysti: hyödynsin peiliä, josta näkyi, että herkästi se takapää lähtee aukeamaan ja sitten koko koira irtoamaan, jos yrittää nostaa imutuskättä. Paikka on kyllä pitkittäissuunnassa hyvä eli ei liian edessä eikä takana. Jatkamme harjoituksia. Loppuun pieni paikkamakuu. Dingolle pitää antaa heti maahan muutama nami, jotta se ymmärtää pysyä siellä. Sitten puolen minuutin päästä välipalkka, toinen minuutin päästä, sitten vielä hetki ja vapautus. Minuutti!

Laadukas treeniselfie, oikeaoppisesti ohjaajan päätä ei tarvita.

img_0651-normal.jpg

Flora teki tänään paljon parempaa agia. Minna sanoi eilen sen olevan niin kiinni ohjaajassa, ja niinhän se onkin kun se on aina palkattu kädessä olevaan leluun, koska taisteleminen on sen juttu. Vekalla ja Eskolla näin ei ole, koska vaikka palkka on ohjaajalla, se heitetään järkevään suuntaan. Tajusin tämän Eskon juostessa putkesta katse suoraan eteenpäin, vaikka jäin itse taakse. Nyt siis aletaan heitellä Floralle palkkoja.

Ensin muutaman hypyn kautta putkeen; jäin taakse ja heitin motskun putkesta eteenpäin. Hyppy, hyppy, okseri, saksalainen ja hyppy suoraan motskun heitolla pitkälle esteen yli. Saksalaista sai vähän sovitella kohdalleen. Yritin ensin pitää motskun kädessä valmiiksi heittämistä varten, mutta kun lelu oli näkyvissä, Flora ampui okserilta suoraan jalkoihini niin että lensin vauhdissa nenälleni maahan ja täplähyeena pääsi iskemään leluun kiinni.

img_0657-normal.jpg

Tehtiin myös kepit muutaman kerran. En yrittänytkään jäädä taakse, mutta irtosin sivuun. Parilla jälkimmäisellä toistolla takaaleikkasin jyrkästi Flora lähdettyä pujottelemaan. Ensin heitin motskun, sitten jätin sen eteen vähän matkan päähän. Flora pujotteli hyvin alusta loppuun, vauhti ei vain ollut parhaimmillaan. Loppuun vauhtikontakteja pikkukontaktiesteellä: vapautin ja heitin namipalkan eteenpäin heti kun etutassut olivat maassa – nyt oli kanansydämiä, joilla on hyvät aerodynaamiset ominaisuudet. Heti kun Flora hotkaisi namin, käännyttiin ja pinkaistiin esteelle uudestaan. Tulipa hyviä nopeita alas asti tuloja!