Perjantai-illalla juoksenneltiin hiekkakuopilla. Mukana oli Dingon veli Mino (kuvassa etualalla Nina-äiti).

10006511_696296947084889_195440399303217

Ensin tehtiin kuitenkin koirille pieni viestitreeni. Vekalle, Floralle, Dingolle, Eskolle ja Kekelle tehtiin kaikille sama harjoitus: viisi matkaa A–D-välin ollessa noin 200 metriä. Avoimella paikalla oli selvä näköyhteys koko ajan. Pohja oli pehmeää hiekkaa ja tasainen, vain ihan lopussa oli lyhyt reipas nousu töyräälle. Kumpikin oli omille koirilleen metsäpäässä. Veka on niin ehdollistunut viesteilyyn, että se juoksi minkä kintuista lähti, vaikka A-pisteellä se vain otti Minnalta pallon eikä ollut tästä muuten kiinnostunut edes palloilemaan. Flora ei ole aikoihin viesteillyt, mutta sehän lähti kuin torpedo ja meni kaikki matkat todella lujaa, lohipalkalla. Dingo pinkoi hienosti ensimmäiset matkat. C-pisteeltä lähtöä se taas vähän pohti. D:ltä lähdettyään se vähän matkan päässä pomppasi sivuun ison kannon kohdalla ja oli mennä katsomaan sitä, mutta jatkoi Minnan kutsulla kuitenkin matkaa. Esko ei heti älynnyt oikeaa suuntaa, mutta matkaan päästyään juoksi kaikki matkat varmasti ja lujaa. Kekelle suunta oli heti selvä ja sekin pinkoi kaikki matkat kovaa. Tosi hyvä treeni! Oli kiinnostavaa nähdä, mitä koirat tekevät, kun toisessa päässä onkin joku muu. Dingolle ilmeisesti metsäpäästä lähtö on useinkin pienen pohdinnan paikka olosuhteista riippumatta kun matka pitenee – eikö se halua jättää metsäpään ohjaajaa, joka katoaa paikalta Dingon ollessa poissa?

Lauantaina jumitin katsomassa agilityn maajoukkuekarsintojen livestreamia, sitten mentiin Floran kanssa hallille. Kannoin typötyhjälle kentälle pari putkea, muutaman hypyn ja kepit. Otettiin niillä erilaisia pikku pätkiä. Teemana lähdössä pysyminen, hyppyjen hakeminen oikeinpäin sekä keppikulmat. Hyvin vedettiin! Kepit joka kerta loppuun asti: jätin motskun eteen ja irtosin itse sivulle. Umpikulman haut hyviä! Avokulma vaikeampi. Sitten putkesta hyppy suoraan ja uukkari pakkovalssiin, nyt päästiin askartelemaan. Flora ei jarruttanut hypylle eikä tullut pakkovalssiin. Nami kädestä vaihe kerrallaan sujui. Loppuun naminheittopalkoin kahdella vierekkäisellä hypyllä takaakiertoja ja välistävedolla hyppyä suoraan. Nämä tosi hyviä! Pääsin heittämään takaakiertoon ja liikkumaan aika ajoissa. 

Sitten kotiin ja jännittävän jalkapallomatsin sijasta treeniä myös pojille... Dingo treenaili eteen ja sivulle tuloja ja seuraamista. Ihan perussettiä nami nokassa, ei mitään kovin loistokasta tänään; pihalla oli häiriötä. Veka sai tehdä yhden janan. Ryysi taas oikealle ja vasemmalle, vaikka itse kävelin suoraan ihan perässä. Ei tämä nyt tunnu tehoavan toivotusti. Kiinnitin koiran puuhun ja menin metsään vastapäiselle puolelle polkua. Huikkasin Vekalle janalta ja jätin pallon pienen matkan päähän. Takaisin polulle, ja koira janalle. Veka oli hyvin lähdössä, annoin mennä ja laskin liinastakin irti. Sinne meni, juoksi jäljelle ja noukki pallon.