Keskiviikkonakaan ei ehditty kuin kotihiippailua. Pojille kaket ja yksi tunnari. Dingolla hyviä vaihtoja. Tunnarissa se meni ja nappasi tasan ensimmäisen naaman eteen sattuneen tunnarin. Otin väärän pois, koska Dingo ei halunnut luopua siitä, ja käskin yrittää uudestaan. Nyt Dingo myös haisteli ja toi oman. Iltaruoka oli vähän viivästynyt, ja Vekalla oli ilmeisesti aika nälkä, koska se pomppi namien perään ja kaukojen vaihdoista tuli vähän hillittömiä. Kuitenkin käsimerkki + käsky näytti olevan sille jo aika selvä. Istumisiin pitää kiinnittää huomiota, tuli helposti hiukan eteenpäin. Tunnarissa Vekakin otti vain ensimmäisen vastaan osuneen ja nosteli vääriäkin kun en hyväksynyt, sitten vasta haisteli ja toi oman. Jotain virittelyä kaipaisi tämä molemmille, ehkä nameja kapuloiden väliin. Floralle tasapainoilua. Otin laatikon, jolla on tehty 2/2-kontakteja, ja ajattelin, että hetken kestäisi Floralta hoksata panna sille myös etujalat. Vielä mitä, se hyppäsi kokonaan laatikolle samalla hetkellä kun sain laatikon lattialle. Ihan lälläri siis. Otettiin sitten tasapainotyyny ja tasapainoiltiin takatassut tyynyllä etutassuja nostellen, koska kaikki tassut tyynyllä olisi vielä liian vaikea.

Torstaina pojille pienet takametsätreenit. Tein Vekalle janat ja niiden hautuessa Dingon kanssa esine-etsintää. Kytkin koiran puuhun kiinni ja vein joustokarvakahvapallon vähän matkan päähän näkymättömiin. Lähetin Dingon kolmesti etsimään samasta kohtaa eri suuntiin. Kahdella ensimmäisellä pallo löytyi ja palautui sujuvasti, harmittavasti vain Dingo tiputti sen metrin päähän eikä tuonut käteen asti. Kolmannella toistolla Dingo ei ihan irronnut tarpeeksi ja tuli kaksi kertaa tyhjin suin takaisin, mutta meni uudella lähetyksellä takaisin ja oikeasti etsi, kunnes löysi lelun. Hyvin siis teki töitä! Ei nopeasti, mutta maltillisesti ja järkevästi, kunnes kohde löytyi. Palkaksi herkkuja.

Vekan janat olivat 20–30 metriä, janalta vain muutama askel ja pallo. Veka veti ilmavainua joka suunnasta ja ryysi oikealle ja vasemmalle. Ei siis mitään ajatusta a) maavainusta eikä b) suoraan etenemisestä. Phuaah. Pidätin enkä päästänyt ihan väärään suuntaan, useamman stopin jälkeen päästin jäljille asti.

Kisaratojen jälkipuinti: Flora ei ryntäillyt mihinkään, vaan tuli hienosti kehnompiinkin ohjauksiin ja haki hyvin esteitä. Pitää alkaa ohjata rohkeammin, liikkua ja irrota, jotta ohjaus on ajoissa, koira saa paremmat linjat ja tehdään sujuvampi ja nopeampi rata. Jos Flora treeneissä puskee selän taakse ja arpoo esteitä, se on vain hermostunut, ja siihen on silloin syynsä. Kepeillä Floralla on sekä osaamisvaje että mielentilaongelma, mutta kontaktit ovat hyvässä vaiheessa ja lähdöistä en stressaa. Kaiken kaikkiaan tilanne on siis hyvä!

Näissä merkeissä siis mentiin nykyistä Lajiamme treenaamaan. Ensin vähän lähdössä pysymisen muistelua. Putkesta kepeille, ensimmäisellä toistolla lopun lintsaus, josta rääkäisin ennen kuin Flora ehti ottaa motskun. Palkka oli siis tänäänkin taskun sijasta aina sopivassa paikassa, josta Flora sen sai hakea. Muut toistot se kuitenkin pujotteli loppuun, hyvä! Parit persjätöt keppien päähän ok. Putkesta pakkovalssihyppy ja kepit hyvin.

Serpentiiniä kolmella hypyllä. Takaakierroin ensin hyvin! Välistäveto oli oikeampi, rauhallisesti uudestaan pari kertaa niin onnistui. S-mutkat hyvin. Tämä oli hyvä, nämä ovat meille vaikeita. Lopuksi muutama kerta puomia, taas hienoista jumitusta. Sivusta kontaktille hyppäämällä ei ollut ongelmaa, heittelin pysähdyksestä palkkanameja eteen. Mutta tehtäessä koko puomi on alas asti tuleminen jostain syystä vaikeaa. Kokonaisuutena tosi hyvä treeni, hyvä fiilis :)