Juhannuspäivänä paluu Lietoon. Minna Räsäsen hyppärillä aloitettiin. Se oli eilisen tyylinen, eli tilannetta oli päällä vähän koko ajan, mutta kaikki ihan mahdollista selvittää. Lähdössä pysymisestä ei taas ollut puhettakaan, mutta kaukaa viisaana jätin Floran sen verran kauas, että kun se lähti perään, ehdin hyvin törkätä sen lähtöhypylle ja lähteä pinkomaan. Kurvi hypyn kautta putkeen, hyppy suoraan ja päällejuoksu, hyppy ja putken kauempaan päähän. Hyppy, pituus ja uukkari kepeille. Kepit hyvin! Putki, muuri, hyppy päällejuoksulla ja putken kauempaan päähän. Hyppy, takaakierto pakkovalssilla, putken kauempaan päähän, hyppy pakkovalssilla ja loppuhyppy. Tulos -4,76 ja radan ainoa nolla eli voitto ja ensimmäinen kakkosten luva! Jes! Mikään kaunis rata se ei ollut, koska en uskaltanut irrota, joten en ollut oikeastaan missään tarpeeksi ajoissa, vaan pelastelin ja kalastelin koiraa koko matkan haltuun ja oikealle esteelle.

Asko Jokisen agirata oli mielenkiintoisen oloinen. Lähdössä Flora pysyi sen verran, että pääsin ensimmäisen esteen taakse. Lähtöhypyn rima tippui. Mutkaputki, hyppy, pimeä kulma lyhyeen suoraan putkeen ja uudestaan samalle hypylle. Loiva avokulma kepeille. Kepit taas hyvin! Valssilla hyppy tosi tiukassa kulmassa ja keinulle. Pituus, muuri, hyppy vastakäännöksellä ja hypyn kautta putkeen. Rengas, A, hyppy suoraan ja tiukka kurvi lyhyeen suoraan putkeen, josta uukkari loppuhypylle. Tulokseksi jäi vitonen. Kääntymistä oli paljon, joten koira ei ehtinyt kaahata, vaan rata pysyi käpälässä ja tuntui ihanan sujuvalta alusta loppuun. Fiilikseltään paras kisaratamme tähän asti!

Leena Rantamäki-Lahtisen agirata oli kakkosille melkein sama kuin ykkösille: pitkää suoraa isoilla väleillä, ei yhtään oikeasti hankalaa kohtaa, mutta koira pääsi keräämään kivasti vauhtia. Kentän mittaisen alkusuoran hyppy-muuri-keinu-pituus-putki-kombosta selvittiin, tosin keinun kontaktilta Flora hilpaisi samalla kun olin kutsumassa. Hyppy, mutkaputki ja hyppy ok, mutta pitkä loiva lähestyminen kepeille meni pipariksi, ja kun aloitus saatiin säädettyä oikein, Flora livahti menemään jostain puolivälistä?! Koko homma uudestaan. Hyppykaarre ja A, kontakti taas vähän turhan liukas. Rengas ok. Putkeen heitin turhan kaukaa – Flora oli menossa, mutta kääntyikin putkelta pois enkä korjannut tätä kun kepeiltä oli jo läjä virheitä alla. Hypyn kautta puomille, jonka kontaktilta Flora tuli jo ihan rehellisesti läpi ja karkasi itse loppuhypylle... no ei ainakaan jumitettu kontakteilla! Ihan omasta hosumisesta kyllä johtui niiden rönsyily.