Dingo kävi tänään Somerolla Woollandiassa tutustumassa lampaisiin. Aamupäivällä suoritettiin rotuyhdistyksen epävirallinen paimennustaipumuskoe Marika Klossnerin arvostelemana. Dingo läpäisi sen pistein 4,36/5.

1) Kiinnostus lampaisiin 5/5: Oli kiinnostunut koko ajan. Työskenteli vieraan kanssa koko ajan.

2) Taipumus hallita lampaita 4/5: Erittäin hyvä

3) Henkinen kestävyys 4/5: Erinomainen koulutettavuus

4) Yhteistyökyky/ohjattavuus: 5/5. (Ei laskettu kokonaispisteisiin.)

Kokonaisvaikutelma: Erittäin lupaava paimenkoiran alku

kuva%204-normal.jpg

Aitaukseen päästyään Dingo meni heti lampaiden luo eikä sitä kiinnostanut enää mikään muu. Seisoin itse aitauksen keskellä tekemättä mitään. Dingo kävi muutaman kerran luonani lopussa, kun keskittyminen alkoi väsymyksen takia rakoilla. Dingo lähti heti kiertämään lampaita, pyrki koko ajan niiden luo ja ympäri. Se oli pitkässä liinassa, josta tuomari päästi jossain vaiheessa irti. Maassa roikkuva liina takertui välillä minun ja lampaiden jalkoihin, joten siitä tuli nykäyksiä, mutta Dingo ei välittänyt niistä. Se väisti osoitettaessa kepillä, ettei liian lähelle lampaita saanut änkeä, mutta jatkoi sitten heti työskentelyä eli oli hyvin ohjattavissa ja kesti korjaamista. En yhtään osannut arvata, mitä Dingo lampaiden luo päästyään tekee, joten oli kyllä myönteinen yllätys, että se oli näin pätevä!

Iltapäivällä tehtiin treenikierros. Dingo päästettiin heti hihnasta irti. Kävelin ympäriinsä, lampaat seurasivat minua ja Dingo kiersi lampaita. Vähän se kävi välillä maistelemassa lampaankakkaa ja juoksi tutkimassa aitausta, mutta tuli kutsumalla heti takaisin ja jatkoi työskentelyä. Välillä muutama lammas lähti eri suuntaan ja Dingo pyrähti niiden perään, mutta lauma saatiin kokoon ja tilanne hallintaan ihan hyvin.

img_0636-normal.jpg