Räntäsateen jälkeen jäljille. Tyyni, kostea ja viileä sää. Dingolle tunnin vanha jälki, noin 150 metriä, 16 purkkia eli tarkoitus purkittaa jälki niin tiuhaan, ettei Dingo ehdi välillä lähteä kikkailemaan vaan mielenkiinto jälkeen säilyisi. Jäljelle mentäessä se nuuskikin kovasti metsään päin ja maiskutteli suutaan palkkoja miettiessään, mutta jälki ei kulkenut juurikaan paremmin kuin muutama edellinen. Heti janalla joku lintu alkoi kovasti aukoa nokkaansa toisessa suunnassa ja Dingo jäi kyttäämään sitä vetäen hartaasti ilmavainua. Jälki saatiin toki ajettua, pidin liinan lyhyellä enkä päästänyt Dingoa jäljeltä poiskaan. Purkeista pari meinasi jäädä, mutta valtaosa nousi helposti. Dingo jäljesti kyllä aina vähän matkaa, mutta oli sitten taas lähdössä kuono pitkällä metsän tuoksujen perään.

Vekan jäljellä kävi vähän hassusti. Olinkin vähällä ajaa sen Floran kanssa, mutta sen jäljestä ei tullut yhtään parempi, joten vaihtamisesta ei olisi ollut iloa. Syynä tähän oli metsänharvennus, jonka jäljiltä maata peittivät ohuet puunrangat. Sain tehtyä Vekalle hyvään metsään 400 metriä jälkeä, viisi keppiä. Viitoskepin jälkeen tieksi katsomani aukeampi kohta olikin harvennettu puunrankojen peittämä alue, jonka läpi oli pakko rämpiä vielä 200 metriä. Nappasin maasta ylimääräisen kepin ja möngin tielle asti. Jälki ajettiin tunnin vanhana. Lyhyt jana ok. Jäljen alkupäässä ei oltu koko aikaa jäljellä, mutta ykköskeppi nousi ja siitä eteenpäin jatkettiin hyvin. Viitoskepille tultiin metsästä heinikon kautta ojan yli kuolleille haavanlehdille, tästä Veka oli ajamassa yli, mutta pyysin nostamaan. Irrotin liinan turvallisuussyistä ja käskin jatkaa jälkeä. Veka selvitti totaaliryteikön ja odotteli kuutoskepillä. Epätarkkuutta oli, mutta kokonaisuutena aika hyvä.

Floran jälki oli tunnin vanha, 300 metriä, viisi keppiä. Lyhyt jana ok, mutta takajälki. Jälki mutkitteli suurelta osin puunrankojen välissä ja ylitse, joten irrotin ykköskepillä liinan ja päästin Floran vipeltämään. Ja sitähän se teki. Kakkoskepistä yli, pyysin nostamaan, kolmoskeppi nousi, nelosesta yli, viitosella sain koiran kiinni. Meni kyllä enemmän koiran viihdyttämisen kuin kouluttamisen piikkiin tämä...