Perjantaina Esko-treffit. Tehtiin perusjuttuja: vauhtipätkiä (myös irtoamista targetille), keppejä verkoilla (voisi jo alkaa miettiä parin palan poistamista keskeltä), keinua, rengasta ja pussia, joka meni lopuksi jo kangas maassa. Ohjaustekniikoista takaakiertoja. Lopuksi yritettiin juosta vielä pätkiä, mutta minua kiusasi yskä ja Eskoa hieman latisti hellesää.

Flora oli mukana ja pääsi vetämään helppoja vauhdikkaita ratapätkiä eri variaatioina. Varsin hyvin meni, ja vauhtia oli etenkin kun Flora oli kuunnellut hihkumistani Eskolle ja UUULVONUT autossa. Flora kuunteli kuitenkin ohjausta hyvin, teki renkaan hyvin, teki kepit hyvin, irtosi putkeen hyvin. Hyvä hyvä.

Viikonloppu ja alkuviikko menivätkin sitten holtittoman yskimisen ja kuumeilun parissa eikä treeneihin lähtemistä voinut ajatellakaan kun ei edes henki kulkenut. Koirat pääsivät sunnuntaina kuitenkin kirmailemaan uuden kaverin kanssa.

img_0593-normal.jpg

Treenailtiin sitten kotona. Maanantaina pojille tokoa eli kaket ja tunnari! Kaukoja edelleen nenästä ohjaamalla, pitäisi tosiaan alkaa edetä kun Vekakin muisti niin hyvin. Ja kummasti sen päästä löytyi tunnarikin tosi pitkän tauon jälkeen. Kolme kapulaa, kehuin heti nostamisesta, annoin palkan sivuun ja koiran syödessä nakkasin kapulan takaisin eri paikkaan. Veka nosti välillä väärää, koska ei työskennellyt maltilla vaan kiirehti saamaan kapulan tuotavaksi, vaikka ilmeestä näki sen tietävän, ettei se ollut oikea. Hiukan paineistumista siis, mutta istuinkin kyllä ihan vieressä kyyläämässä. Tähän rauhaa niin hyvä tulee. Dingo teki samaa harjoitusta, ja hienosti tekikin! Sen päässä on oikean kapulan haistamisesta naksuttaminen hautunut tauon aikana ja yhdistynyt viime aikoina treenattuun tavaroiden tuomiseen, joten sain oikeaa kapulaa käteen asti koko ajan. Floraa yritin saada sivulle ja seuraamaan oikealla, minkä se toki nakin perässä tekikin, ja kiertämään esinettä, minkä se teki myös aina liikkeelle lähtiessään kiljahtaen.

Tänään Flora sai temppuilla lisää. Peruuttaminen suoraan ei onnistunut, vaan Flora lähti jostain syystä viistoon takavasemmalle. Peruututin sitä sitten jalkojeni välissä suoraan. Oravaistunta näytti vähän edistyneen. Pyörähdyksiä myös, myötäpäivään hyvin, vastapäivään ei niin hyvin. Koiratanssiajatuksia siis mielessä, siitä moiset harjoitukset. Dingo teki vähän eteen ja sivulle tuloja, sitten merkkiä. Yritin viedä namilla sitä merkille, joopajoo, jatkettiin sitten naksulla niin alkoi sujua. Loppuun pieni paikkamakuu, tämäkin näyttää edistyneen. Vekan kanssa samaa merkillä säätöä, sekin naksulla paremmin kun Veka muisti jotkut muutamat muinaiset harjoitukset. Tämäkin nyt valmiiksi eikä enää vain joskus ja jouluna...