Lauantai-illan ratoksi jälkitreeniä. Kokeilin Dingolle namijälkeä, jotta saataisiin nokkaa maahan. Ajattelin kengurusäilykkeen olevan jotain niin älytöntä, ettei kelpaa ötököille, mutta heti ensimmäisessä palassa oli muurahainen! Dingo vähän yskähteli alkumatkassa, joten jokusen muurahaisen se varmaan söi, mutta onneksi mitään invaasiota ei ollut eikä näyttänyt koiraa haittaavan. Alussa oli noin kymmenen askelen verran joka askelella nami, sitten joka kolmannella ja lopussa jemmapurkki. Jälki oli lyhyt, reilut 50 metriä. Hyvää tässä harjoituksessa oli se, että Dingo nuuskutti kovalla puhinalla alusta loppuun ja söi melkein kaikki namit, mutta huonoa se, että vähän väliä se nuuskutteli yhtä kovasti ympäriinsä ja veti taas kuono ylhäällä ilmavainua joka suunnasta. Metsän kaikki ihanat tuoksut! Pidätin liinasta ja kun hetken odotin, Dingo jatkoi kyllä jäljen nuuskuttelua. Olin lähellä liina tiukalla, mutta yhtään ei Dingo katsellut taaksepäin ja kysellyt ohjaajalta. Yritetään työstää muurahaisten mielestä huonojen allergiaturvallisten palkkojen etsintää...

Vekalle janoja. Kolme lähetystä vierekkäin, kahdelta ensimmäiseltä nopeasti keppi ja viimeiseltä jatkettiin lyhyt jälki. Veka ei kyllä osaa janaa... eteni pari metriä ja koukkasi vasemmalle... lähetyksissäkin Veka katseli vasemmalle, taisi bongata jo jäljen, joka meni vasemmalle? Pidätin, otin takaisin ja lähetin uudestaan, ja uusinnalla Veka etenikin hyvin eteenpäin jäljelle asti, lähtikin oikeaan suuntaan. Jäljestys meni kyllä ihan plörinäksi, kolme varttia tuore jälki kasvihuoneenkosteassa ilmassa... no, yhteistyöllä löysimme kepit ja pääsimme loppuun asti.

Floralle melkein tunnin ja melkein puolen kilometrin jälki, kolme keppiä. Alkumatka kivaa metsää, lopussa pari pätkää harvennettua puunrankaryteikköä. Lyhyt jana ok, siitä sitten taattua Flora-laatua eteenpäin. Jopa kulmat siististi. Ykkös- ja kakkoskeppi nousivat. Rytöläjissä oli pakko päästää liinasta, koska Flora sukelteli rankakasojen ali ja luikahteli niiden yli niin vauhdilla. Kun en roikkunut liinassa, Flora juoksi viimeisen kepin yli. Pyysin nostamaan sen. Ei taas kummempaa ideaa tässäkään treenissä, Floran kanssa treenimotivaatio on tipahtanut nollaan kun ei pääse kisaamaan. Samapa tuo siis mitä höntsäilee. Eihän se koiraa haittaa, helppoa ja kivaa.