Tiistaihin kuului esinetreeni. Olin ahkera: mittasin, merkkasin ja oikeasti tallasinkin 50 x 50 metrin kokoisen ruudun kivaan metsämaastoon takametsässä. Vein Floralle esineet M-kuvioon. Hain Floran melkein ruutuun asti, kävin viemässä ovesta murtautuneet trikit takaisin ja menin Floran kanssa ruutuun. Täpläkoira oli aivan kipinöissä ja teki häikäisevän loistavan esine-etsinnän! Kuin suoraan oppikirjasta Flora pinkoi esineille ja toi ne käteen asti. Maltoin odottaa kuin puujumala pakkasessa ja katsoa koiraan ja ottaa esineet vasta kun Flora istui edessä. Ei pudotuksia! Kahdella ensimmäisellä esineellä palkkasin pienellä esineleikillä, viimeisellä narulelutaistelut ja lopuksi pieni herkku. Sitten käveltiin viemässä Vekalle samoihin paikkoihin esineiksi pallot.

Veka kiskoi ruutuun henkeä täynnä kuin vispipuuro. Ensimmäisellä lähetyksellä vasemmasta etunurkasta se päätyi oikeaan takanurkkaan ja toi sieltä pallon. Pieni palloleikki. Lähetys keskeltä vei Vekan vasempaan takanurkkaan, josta nousi toinen pallo. Pienet leikit tästäkin. Sitten lähetin muutaman kerran uudestaan keskeltä suoraan kolmatta palloa kohti, mutta ei. Aina välillä kutsuin Vekan pois sen oltua jonkin aikaa kokonaan näkymättömissä. Veka kävi moneen kertaan tosi lähellä esinettä, mutta ilma oli täysin tyyni eikä haju kulkenut mihinkään. Lopuksi istutin koiran lähetyslinjalle ja kävin esineellä. En osunut suoraan esineelle ja väliin jäi puita, joten en edes voinut esitellä sitä Vekalle, mutta tämä riitti ja Veka ponkaisi suoraan esineelle. No, ei huono treeni tämäkään, koska kaksi esinettä nousi hyvin ja mikä tärkeintä, Veka lähti uusintalähetyksillä tosi lujaa ja varmasti, sillähän on ollut näissä suurtakin epävarmuutta.

Dingokin pääsi ruutuun. Vietiin kolme palloa yhdessä noin pariinkymmeneen metriin, saman ruudun reunoihin ja keskelle. Dingo oli tosi hyvä. Se ei tiennyt, mitä tultiin tekemään, mutta hoksasi, pinkoi suoraan esineille ja toi ne. Koiran tullessa vaihdoin pallot herkkuihin. Hyvin lähtee tämä!