Maanantaina olin onneksi jo treenikunnossa. Paikallisten viesti-ihmisten kanssa oli sovittu kisamainen pitkä treeni uudessa paikassa. Veka lähti kovalla höökällä A-pisteeltä, hengaili nätisti metsäpäässä ja oli lähtövuorossa ensimmäisenä. Otettiin kisamainen lähetys, pidin yhtä sormea pannan alla. Hyvä lähtö ja Veka katosi näkyvistä, mutta tuli sitten takaisin. Lähetin uudestaan, käskytin kovaa kun se jäi jumittamaan, lähetin kahden muun koiran perään, mutta mikään ei auttanut. Toisen koiran perään Veka lähti hyvin ja oli niin kauan poissa, että sen on täytynyt käydä melkein A-pisteellä asti ennen takaisin kääntymistä. Siirryttiin vähän matkaa C-pisteelle, jolta yritin vielä lähettää toisen perään, mutta ei. Paluumatkalta noin puolesta kilometristä lähetettynä Veka juoksi perille J:n kutsuessa, tosin tällöinkin se seisoi hetken aikaa miettimässä noin sadan metrin päässä. Maasto oli kevyesti rytöistä ja kivistä sähkölinjaa, ei liian vaikeaa mutta haastavaa kyllä. Matkaa oli se kilometri, jota kolme neljästä koirasta ei juossut, joten Veka näki kaverienkin tulevan takaisin. Liikaa liikkuvia osia yhteen treeniin.

Mutta Dingolla on synttäri!

dingo1v-normal.jpg

Illalla ei sitten loistettu tottiksessa Dingon sen paremmin kuin Florankaan kanssa. Floralle ilmoittautuminen parin kanssa ja paikkamakuu. Tämä meni hyvin, koska imutin Floran ilmoon ja paikalle vastapaistetulla rasvalihalla. Maassa 15 askelen päässä pari minuuttia parin seuraillessa, Flora pysyi hyvin! Kehupalkka, tästä alkoi räksytys. Seuraaminen levotonta ja räksyttävää. Jättävät ok ja luoksetulosta vauhtipalkka, sitten pois. Toisella kierroksella seurauttelin pidempään ja välillä kehupalkka, taas räksytystä. Flora on huomannut, että muutamasta ensimmäisestä kehumisesta ei tulekaan palkkaa ja protestoi äänekkäästi. Sitten eteenmeno valmiiksi viedylle lelulle, Flora lähti taas ensin 45 asteen kulmassa kumpaankin suuntaan vinoon, kutsuin takaisin. Kaveri kävi esittelemässä lelua, joka ei ollut edes kaukana, mutta Flora ei vieläkään juossut suoraan ja joutui etsimään lelua. Mielentilajuttu tämäkin. Jos ei kiinnosta eikä keskity, lähteekin mihin sattuu.

Dingo oli väsynyt ja kuumissaan. Mentiin imutusseuraamista muiden koirakoiden kanssa samaan aikaan. Se meni kyllä hyvin, kunnes Dingo alkoi vain tipahdella kyydistä. Hampsi palloa vielä vähän nuutuneena ja pääsi autoon. Toisella kierroksella vain pitkä luoksetulo ja pallon heitto, Dingo saalisti kyllä iloisesti pallon, mutta juoksi sitten yhtä iloisesti takaisin ihastelemaan henkilöryhmää. Vähän kontaktia namipalkalla ja pois.