Sunnuntaina Flora pääsi Tuulia Liuhdon koulutukseen. Rata tuntui vähän ylivoimaiselta, mutta sanoin heti, että koira ei ole kovin osaava kun ei vaan ole niin paljon treenannut ja käräyttää kääminsä, jos jotain jäädään hinkkaamaan. Onneksi rata oli vauhdikas eikä vaikeita hinkkauskohtia ollutkaan, joten päästiin hyvin eteenpäin. Palaute oli, että Flora lukee hyvin ohjausta, hakee hyvin esteitä ja menee sinne, mihin ohjataan; pitäisi enemmän luottaa koiraan, koska se osaa. Esimerkiksi änkesin kampeamaan koiran keppien aloitukseen, vaikka oikein linjaamalla se haki ne ylijyrkkään avokulmaan itsekin. Ja jäin hiiviskelemään hypyille, kun olisi pitänyt juosta heti kun koira on lukinnut hypyn.

Saksalaisia tehtiin useita, ja ne toimivat hyvin. Takaaleikkaus oli vaikea, sitähän on treenattukin tosi vähän. Pakkovalssit pelittivät hyvin, Flora tuli haltuun eikä rynninyt selän taakse. Muutenkin se kääntyi aika hyvin eikä ampunut esteiltä vain suoraan johonkin. Rimat olivat 55 sentissä, ja niitä tippui vain pari. A:n kontaktilla vähän viivyttelyä. Putket olivat poikittain puomin alla, ja ne tehtiin puomi leijeröiden: Flora juoksi putkesta putkeen ilman mitään ämpyilyä. Pujottelut olivat moitteettomat. Olipa onnistunut koulutus! Floran kanssa pitäisi todellakin panostaa juuri tähän lajiin.

Sitten piti maata sohvalla dekkarin kanssa, mutta tokotreeniseura Tallilla oli toki tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Siispä lisää vaatetta niskaan, Dingo autoon ja nokka kohti hallia. Ruudulla lähdettiin taas liikkeelle. Ensin vietiin yhdessä pallo. Dingo pinkoi taas ensin ihanan Sannan luo, sitten ruutuun. Kokeiltiin näyttöruutua. Dingo oli tarkkana kuin porkkana kun kävin esittelemässä ruutua. Sitten lähetys, ja Dingo pinkoi suoraan ruutuun, mistä kehu ja pallon heitto. Hyvin päästiin siis tässä eteenpäin!

Parit vauhtiluoksetulot hyvällä vauhdilla. Sitten näpertelyjuttuihin. Kosketusalustan naksuttamista, tehtävä, joka on jotenkin jäänyt. Naksu tuli etutassusta alustalla. Dingo meni kyllä alustalle hyvin ja saatiin paljon hyviä toistoja, mutta välillä se vain käveli alustan yli ja zoomaili häiriöitä, kun vahvistetiheys vähänkin laski.

Seuraamista tietysti, juustopaloilla imuttaen. Pieni paikkamakuu, seisoin edessä ja palkkailin muutaman sekunnin välein, Dingo pysyi skarppina paikallaan, mutta lähti mukaan, kun Sanna hiukan häiriköi, ei osaa suhtautua häiriöihin vielä. Istuminen oli parempi, kuten aina. Seuraamisteemaa jatkettiinkin sitten pitämällä perusasennossa kontaktia häiriössä. Dingo katsoi häiriköintiä, mutta katsoi aina takaisin, mistä kehu + nami. Vain kerran lähti ihmettelemään. Hyvin meni ottaen huomioon, ettei tällaista ole tehty yhtään.

Muutamat seuraamispätkä vielä sekä kaukojen vaihtoja minipöydällä. Loppuun muutama pallohyppynouto, tokohyppy 40 sentissä. Hyvä treeni oli!