Perjantaina harvinaisen huonot agitreenit Floran kanssa. Toki kun on päässyt ryhmään kolmosen koiralla ja paikkaa sen saikkuja ykkösen tasoisen koiran kanssa, pitäisi helpottaa ja paloitella ja tyytyä vähempään... jos vaan aina tajuaisi ja jaksaisi ajatella niin pitkälle. Ja Floran kanssa pitäisi aina huomioida myös päivän mielentila. Nyt Flora oli hermostunut, huomasin sen heti, koska se pujotteli hitaasti ja kömpelösti ja kiljui sekä mennessään, paikallaan seistessään että maahan käskettynä. Liekö johtunut siitä, että vuoromme oli ensimmäisenä ja jouduin rykäisemään koiran suoraan autosta radalle. Alussa päästiin putkiin ja kepeille, sitten kompasteltiin takaakiertohypyillä. Päästiin kuitenkin putken, A:n ja putken kautta keinulle, jolla Flora jumitti vinossa, koska tässä oli pakko irrota pitkälle takaviistoon. Siitä alkoi hyppykuvio, jossa molemmilta kärähtivät käämit lopullisesti. Hyppy, kaksi tiukkaa välistävetoa ja kolme takaakiertoa puolelta toiselle. Välistävedoissa Floran kääntämiseen olisi tarvittu rautakankea. Takaakierroissa edes kouluttaja ei osannut sanoa, mitä koiralla oli kiikarissa sen änkiessä hypyille suoraan. Hermostuin ja ohjasin huonosti, Flora hermostui ja suoritti huonosti. Kamalaa vääntämistä kaiken kaikkiaan. Tosin kouluttajan mukaan Flora kyllä osaa mennä ja lukee ohjausta, pitäisi, öö. Pitäisi jotain.

Lauantaina Esko ja Dingo hallilla. Esko aloitti kahden hypyn ja kahden mutkaputken vauhtipätkillä. Vauhtia oli hyvin, Esko solahti sulavasti putkiin ja haki hyvin hypyt, jee! Keinu oli nyt normaalissa korkeudessa, Esko meni sitä namin perässä hyvin ja sitten varsin reippaasti, kun hihkuin sille kehuja intopinkeänä, tämä innosti Eskoa. Pysäytin alastulolle 2/2 ja palkkailin siihen. Lisää kontakteja puomin alastulolla. Keppeihin ei löytynyt verkkoja kuin puoliksi, joten tehtiin puolikkaita. Tässä oli selvästi tapahtunut edistystä, Esko sujahti aloitukseen paremmin ja pujotteli reippaalla tahdilla. Putkesta hypylle persjätöllä, valssilla ja takaaleikkauksella. Muutamat takaakierrot yhdellä hypyllä. Sitten putkesta hyppy suoraan ja välistäveto puolivalssilla, Esko tuli nätisti hyppyjen välistä nakkikäteen. Hyvä Esko!

Dingo hippasi intopinkeänä halliin ja hyppi pallon perään. Kokeilin, onko korvia päässä yhtään ja käskin istumaan, mistä palkaksi vasta sai pallon. Toimi! Pallon perässä hypeltiin myös puolen metrin tokohypyn yli.

http://youtu.be/uEmJMElkeX8

Sitten askarreltiin seuraamisen parissa. Hartaasti imutettiin ja pohdittiin palkan optimaalista sijoittelua, Minna katsoi, kuvasi ja näytti malliakin.

http://youtu.be/YfwA1bV_Qek

Vielä vähän eteentuloja, istumisia, maahanmenoja ja loppuun pieni paikkamakuu, onnistuin palkkaamaan niin tiheästi, ettei Dingo noussut. Taitava Dingo! Se on joka hallitreenissä parempi ja enemmän innoissaan.