Sunnuntaina meni päivä agilitykisojen työläisenä, illalla Dingolle pieni kotitreeni. Lihapullallinen edessä istumista, tasapainotyynyä (sain kätevästi namilla vedettyä oikeaan asentoon), kaukojen vaihtoja (jumppaa eli aina namilla vetämällä) ja noutoa, joka oli taas hyvä, aletaan hiukan pidentää pitoa. Perusasento sen sijaan ei vaan toimi. En vaan saa Dingoa vedettyä namilla oikeaan paikkaan, se ei näin istu oikein. Kun istutan Dingon hyvin, menen oikeaan paikkaan, kehun kontaktista ja otan namin taskusta, Dingo korjaa aina asentoaan vähän ulospäin ja työntää oikean jalan huonosti. Edistyisiköhän asia kuitenkin imuttamalla?

Maanantaina tasapainotyynyilyä ja tunnaria. Kolme tunnarikapulaa ja naksautus, kun kuono osui omaan. Dingo menee aina heti kapuloille ja tutkii niitä maltilla, joten hyvin päästään eteenpäin. Tiistaina samoilla teemoilla vähän kaikkea, yritin hillitä kun ei juniorin oppimiskyky kertaa kohden kuitenkaan rajaton ole, tosin ei nyt uutta asiaa paljon tulekaan. Tasapainotyynylle ohjaamalla heti oikein ja pysyi niin hyvin, että nostin pari kertaa kummatkin etutassut, tämäkin näytti hyvältä. Ristikkäisten tassujen nostelussa ei oikeastaan puolieroa huomaa, tasapaino ei toki päätä huimaa vielä. Muutamat kaukot ja sekä paikkaistumisen että paikkamakuun alkeita. Yksi toisto noutoa, Dingo otti taas astetta reippaammin kapulan, tuin kuonoa vielä pidossa. Tunnarissa taas kolme tunnarikapulaa, naksautin kuonon tullessa omalle, panin namin toiselle puolelle alustalle ja siirsin koiran kääntyessä omaa toiseen paikkaan. Tätä vielä muutama kerta, sitten voi ehkä jo uskaltaa odottaa jotain reaktiota omaan kapulaan.

Keskiviikkona käytiin hallilla. Dingon kanssa tutustuttiin merkkiin. Ensin yritin kiertona ohjaamalla pallopalkalla, Dingoa kiinnosti namitasku kuitenkin tosi paljon. Otettiin siis namit ja naksu, lopputuloksena Dingo meni merkille, jopa aika kivasti sen taakse. Etäisyyttä noin metri. Kiitos taas naksutin. Paikalla istumista (joka olisi hyödyllinen taito moneenkin asiaan) yritettiin, ei oikein pysynyt vielä. Luoksetuloja tehtiin HK apparina pitämässä Dingoa. Juusto päihitti taas pallon. Dingo pinkoi suloisesti juustopalojen luo ja innostui myös leikkimään ja hömpöttämään sekä HK:n että minun kanssani. Loppuun yritin imutusseuraamista, mutta kun ei osaa niin ei osaa, enkä edes halua opettaa kontaktia ohjaajan sijasta nameihin.

Flora opetteli odottamaan ja iskemään maata pitkin vedettyyn leluun kiinni vasta luvalla. Tämän se älysi heti, ja liinalla varustettu karvamotsku sai sen vallan riehaantumaan. Sitten keinulle. Ideana pysähdyksestä palkaksi lupa iskeä leluun kiinni. Ensin Flora tuli suoraan läpi, sitten tajusi kupletin juonen ja teki aivan älyttömän hienoja keinuja, lujaa loppuun ja pamautti etutassut maahan. Oi, hyvä Flora! Toinen teema oli merkkaus. Koira putkeen ja sen tullessa putkesta hypyn merkkaus, pinkaisu persjättöön ja palkka. Ensin Flora jätti hyppäämättä, mutta pari kertaa tiputettuani lelun esteen taakse se älysi tämänkin ja teki hyvin. Olipa erittäin onnistunut treeni!