Johan on ollut treenitöntä. Viikonloppu meni kyläilemässä. Ei tullut harjoiteltua kuin liukkaita kerrostalon kivirappuja, Dingo kipitteli niitä muiden perässä ylös ja alas. Maanantaina Dingon kanssa kotona jotain. Noutokapulaa monta toistoa, Dingo ottaa kapulan jo heti miettimättä, mutta pieni tuki leuan alle tarvitaan vielä. Nyt käskysanan jälkeen heti kehu, irti ja palkka. Tassujen nostelua tyynyllä ja ristiin. Kaukojen vaihtoja. Dingo tarjoaa istumista nyt helposti palkan toivossa ja mikä tärkeintä, se istuu nyt jo kokonaan tasatassuin jalkaa retkottamatta. Paikallaolojen alkeita myös istuen ja maaten.

Tiistaina taas vähän jotain, ja nyt nosti päätään pieni ahdistus. Ei oikein ollut treenipalkkoja, kun allergian takia sopii lähinnä ei mikään ja erikoisruokien hankkiminenkin on hankalaa ja kallista. Ja kun kropan takia istumista on treenattu takajalat paikallaan, niin taaksepäin istuessaan koira sijoittuu automaattisesti liian kauas, jolloin menee sekä eteen että perusasentoon istuminen... persiilleen. Tunnarissakin Dingo vain hiippaili kapuloilla. Ei pitäisi tietenkään verrata osaamistasoa mihinkään tai kehenkään eikä etenkään terveisiin koiriin.

Keskiviikkona kotona edelleen. Veka teki vähän perusasentoja, ja tosi hyviä tekikin! Sekä edestä että oikealle siirtymällä oikeaan paikkaan ilman apuja, palkkanami oikeasta kädestä. Flora teki oravaistuntaa. Dingo teki vähän kaikkea. Tasapainoilua, kaukoja, edessä istumista, hiukan seuraamista namin perässä – tuleekohan tästä ikinä mitään, en saa sitä edes ohjattua oikeaan paikkaan. Noudossa kapulan ottaminen nyt hyvä, pitäisi alkaa kehittää pitoakin. Paikallaoloja hyvin. Tunnarissa ei taas kummempaa edistystä.

Sain Floran hyppärivideon viime kisoista:

https://www.youtube.com/watch?v=H0lBav57vO0

Laskin videosta neljä hyppyä, jotka Flora vetää törkeästi pitkäksi, koska en kerro käännöstä ennen hyppyä. Kilttinä tyttönä se kääntyy vääriltä hypyiltä kyllä pois, mutta jos laskee parikin sekkaa per hyppy, aikaa palaa turhaan jo kahdeksan sekuntia, huomioimatta edes yleistä hidastumista tökkimisen takia.