Torstaina kotitreeniä. Dingolle kontaktia perusasennossa, taas samaa ja kriteeriä pitäisi jo nostaa. Sitten maahan ja sinne palkkailua, nousin itse seisomaan eli vähän kuin paikkamakuun alkeita. Isoille koirille 2/2-kontaktia tasapainotyynyllä eli palkkoja asennosta ja sitten kutsu pois. Flora osaa tosi hyvin, Veka ei vielä löydä takatassuja tyynylle ihan itse.

Perjantaina Vekan agitreenit. Kiva rata. Hyppy, takaakiertohyppy ja hyppy. Sinänsä oikein, sain ohjeeksi tehdä tiukemman valssin ilman turhaa pakittamista ja vekata kolmoshypylle, josta käännyttiin kepeille. Kepit hyvin, päällejuoksu ja kiepautus hypyn kautta suoraan putkeen puomi alle, sen perässä toinen suora putki, jonka päässä kiepautus takaakiertohypyn kautta A:lle. Kuinka ollakaan tämä oli kaikkien eniten hieroma kuvio radassa. Putkien välissä piti ehtiä persjättöön, mikä ei ollut mitenkään mahdotonta, jos pisti tossua toisen eteen. Ensimmäisellä yrityksellä Veka juoksi jalkoihini, mutta pysyin jotenkin pystyssä. Pari kertaa olin vaan ihan myöhässä tai väärässä paikassa ja työnsin koiran A:lle blokkaamalla putken. Sitten kyllä onnistuttiinkin. Toisella kierroksella tässä Veka juoksikin monta kertaa ensimmäisen putken sijasta puomille, koska tein päällejuoksun ja nurkkahypyn lähempänä hyppyjä, jolloin jouduin putkeen viennissä kääntämään linjaa päästäkseni puomin ohi ja vedin koiran puomille. Ne linjat, ne linjat!

Putkihässäkän jälkeen A, muuri, rengas, takaakiertohyppy, puomi, hypyt, kepit, päällejuoksu ja nyt nurkkahyppy takaakiertona. Tässä ei muuta kummempaa kuin ne hemmetin kontaktit! Hiips hiips. Sain ohjeeksi tehdä 2/2-pysäytykset aina, siis AINA. Ja etupalkalla, jos se kerran toimii. Sitten taas putkeen ja siitä kurvi muurille eli putkijarru ja oma linja muurille. Veka kääntyi putkesta hyvin, melkein pysähtyi katsomaan, mutta pinkaisi heti muurille saatuaan suunnan. Siitä loppuun puomi ja hyppyjen kautta. Oli hyvä treeni!

Lauantaiaamuna viesteilemään. Kiva tasainen ja avoin kangasmaasto eli hyvä näköyhteys. Dingon vein noin 50 metrin päähän, siirryin kaksi kertaa noin kymmenen metriä eli viisi matkaa juostiin. Ääniapuja edelleen. Dingo jäi välillä arpomaan lähtemistä, mutta matkaan päästyään pinkoi hyvin perille.

Jäin metsäpäähän. Flora rymisteli hetken päästä sammalpaakut lennellen näkyviin. Hyvä tyttö, ota nakki! Lähetin vain pitämällä pannasta kiinni, irti ja VIE! Flora on niin hauskan näköinen pinkoessaan täysiä, näkyy vain mustavalkoinen pallo mättäiden päällä. Siirryin parikymmentä metriä. Flora tuli taas hyvin perille ja nakki. Samanlainen lähetys. Palkkojen syömisen jälkeen vähän silittelin ja kehuin rauhallisesti, Flora käy kuinka ollakaan viestitreenissä aika kuumana. Samanlainen lähtö. Sitten kävi treenisuunnitelma- ja viestintämoka: Flora tulikin vielä metsäpäähän eikä nakkeja ollut enää. Leikitin sitä Vekan pallolla, ensin se oli Floralle pettymys, mutta kun pallon lenkistä voikin kiskoa, saatiin leikit. Nyt Flora pyörähti lähetyksestä haukkumaan, mutta jatkoi matkaa itse ilman toista käskyä, hyvä. Hyvin juoksi täpläkoira!

Jäin paikalleni odottelemaan Vekaa, joka tulikin kohta. Lähetin Vekankin pannasta päästämällä. Se juoksi tietysti hienosti A:lle ja takaisin, siirryin taas parikymmentä metriä. Käveltiin sitten yhdessä metsästä pois palloa heitellen. Sopiva pikkutreeni kauden loppua odotellessa.

Lauantain toinen treeni Tallilla. Veka jäi nyt kotiin, koska sillä on ollut tällä viikolla jo kahdet agitreenit ja aamulla vielä viestittelyt, vaikka matka olikin lyhyt. Pitää miettiä palautumista, koirahan ei sitä tee, jos pallon on näkyvissä... Mukana siis Dingo ja Flora, joka kokeili pehmeää laskua hermolomalta agitreenin pariin.

Dingo juoksenteli putkiin pallon perässä. Edelleen paremmin, vain pari kertaa ohi. Oli pitkää suoraa ja tiukkaa mutkaa, Dingo ei yhtään arponut edes kirjavan mutkaputken kanssa, joka oli sisältä aika pimeä. Hyvä hyvä! Muutaman kerran 15-senttisen hypyn yli namipalkalla. Ohjaustekniikkaosiossa tänään persjättö, kuivaharjoitteluna ilman esteitä eli TULE koira mukaan ja vaihto toiseen käteen. Tässä ei ongelmaa. Lopuksi loput namit kepeillä. löysin ilmeisesti 2 x 2 -kepistöön kuuluva kahden kepin telineen. Lähestyttiin sitä, Dingo meni toiselle puolelle, hihkaisin KEP, Dingo tuli keppien välistä ja sai namin. Näin helposti tämä! En kyllä tiedä 2 x 2 -metodista yhtikäs mitään. Loppuun vielä muutama putki ja yleistä pallon viskelyä. Dingo oli niin onnellinen, oli tosi kiva treenata :)

Flora areenalle kovalla metelillä. En sanonut sille mitään. Pysähdyin kentälle, Flora tuli nakottamaan hiljaa perusasentoon. Tästä ensimmäiset namit. Sitten hypylle. Suunnitelmana oli siis tehdä kaikkea niin pientä, helppoa ja kivaa, että kaikilla on vaan mukavaa eivätkä hermot mene yhtään. Istutin Floran hypylle ja menin toiselle puolelle. Pysähdyin ja palasin sitten kehumaan ja palkkaamaan. Seuraavaksi katsoin Floraa, sitten nostin käden, odotin hetken, katsoin ja nostin käden ja odotin hetken. Flora ei varastanut kertakaan! Eikä edes huudellut. Viimeisellä toistolla hyppy ja namipalkka. Rimat olivat tänään 25–35 sentissä. Sama tehtiin putkella, ei ihan niin monella toistolla.

Sitten kontakteja pikkukontaktiesteellä. KIIPEE, 2/2 palkkailua ja viimeisellä kutsu pois ja siitäkin nami. Tämä monta kertaa ja täysin oikein kaikki toistot paitsi yksi, Flora lipsahti kontaktilta ja kiipesi itse takaisin. Tämä tehtävä näytti olevan koiralle pläkkiselvä, ja se meni kontaktille jopa vaikka jäin vähän taakse. Onko siis täysin mielentilasta kiinni, pystyykö kontaktit tekemään vai ei? Keppejä, tai siis niiden aloitusta, tehtiin samoin kuin Dingon kanssa. Kepit nähdessään Flora ensin vähän hermostui, mutta teki sitten hyvin. Lopuksi kaivettiin narulelu esiin. Mutkaputkesta uukkari hypyn kautta putkeen ja lelupalkka, eri variaatioina, viimeiseksi vielä pakkovalssi ja palkka pari kertaa. Flora oli siis tänään oikein pätevä, ehkä se tästä taas lähtee :)