Tiistaina kotitreeninä Floralle oravaistuntaa ja Vekalle perusasentoja. Veka tulee hyvin oikein takaa kiertämällä, mutta jos astun oikealle, sen on vaikea tiivistää oikeaan paikkaan. Lisää tätä. Dingo eteni perusasentotreenissä siihen, että nousin seisomaan. Istutin Dingon ja menin viereen seisomaan. Nyt otin namit vasempaan käteen ja pidin kättä koiran pään takana. Katsekontaktista naksaus oikeasta kädestä ja namin tuonti kuonon eteen. Dingo ei jäänyt yhtään kiinni namikäteen, fiksu!

Keskiviikkona sain vihdoin toimeksi viedä Floran osteopaatille. Petri löysi siltä lukkoja nikamaväleistä lannerangassa ja lapojen välissä niskarangassa. Ne saatiin kyllä auki. Muuten Floran takaosa on kuitenkin hyvin liikkuva ja lihaksikas, joten mysteeriksi jäi, miksei se käytä sitä kunnolla. Vinous voi johtua esimerkiksi hiukkasen eripituisista jaloista (kuten ihmisilläkin). Flora on ollut hoidon jälkeen aivan naatti.

Torstaina siis Flora jäi tietenkin kotiin lepäilemään poikien lähtiessä agihallille. Olen flunssassa, eikä nenäliina ollut ainoa, jossa oli limaa... sanotaan nyt näin, että kannattaisi vähän pitää silmällä, kuinka kauan itse puoliraa'aksi paistettu liha jääkaapissa hengailee ennen kuin sen ottaa mukaan treeninameiksi. Koirien mielestä tietysti sitä parempi, mitä kauemmin. Dingo oli niin ihana ja suloinen ja pätevä! No, ensin ei kyllä ollut vaan juoksi monta kertaa putkesta ohi. Mutta meni putkeenkin ja juoksi palloineen niin suloisesti syliin pyörimään palloa mussuttaen. Vekahan teki myös aikoinaan näin... nykyään se kyttää ja puree sormille.

Sitten hyppytekniikkaa. Rakensin perussarjan ja panin rimat 15 senttiin. Ensimmäisellä yrityksellä Dingo hyppäsi yhden ja kiersi muut. Kutsuin sen takaisinpäin, kun se oli syönyt namit, ja se hyppeli hypyt tähän suuntaan. Sitten tehtiin peräkkäin kolme toistoa täysin oikein, hienot hyppelyt! Maltoin olla ottamatta enempää. Juoksenneltiin pallon perässä yksittäisen 15-senttisen hypyn yli, vähän eri kulmista eikä vain suoraan, Dingo hyppeli tätäkin hienosti. Kokeiltiin myös takaakiertoja nami kädessä, ehkä viisi kummallekin puolelle ja nämäkin heti kaikki oikein! Viisas pieni! Loppuun vielä muutama mutkaputki ja pallonviskelyä.

Vekakin oli pätevä. Tehtiin kaikenlaisia pieniä tehtäviä sen mukaan, mitä esteitä oli esillä. Vauhtipätkää, putkesta hyppy pakkovalssina, muuri ja rengas. Pakkovalssi alkaa olla aika peruskauraa! Putki-puomierottelua, kerran väärin putkeen, muuten oikein. Kamalaa hiipimistä puomin kontaktilla, joten jätettiin pallo sinne, joten ei enää hiivityttänyt. Asettelin Vekan kontaktille ja jatkettiin jyrkkään umpikulmaan kepeille, hyvin (olisi pitänyt tehdä tätä myös kunnon vauhdista, muistiin ensi kerraksi). Putken ja pussin erottelua, kun nekin olivat vierekkäin, ensin Veka karkasi putkeen. Pari keinua jätetyn pallon kanssa. Sitten perussarjaa niin, että otettiin putki-hyppy-muuri-rengas-suoralta vauhtia koko kentän mitta, sitten kurvi perussarjalle. Tätä nauhoitinkin. (Kuten näkyy, en osaa editoida videoita lainkaan. Nyyh.) Veka kokosi täydestä vauhdista aivan älyttömän hienosti minirimojen väliin!

http://youtu.be/a7BiS2_l5Hc

http://youtu.be/Y4GEH1G4MGg