Perjantaina tultiin agitreeneihin niin ajoissa, ettei muita ollut vielä paikalla. Otettiin odotellessa muutamat puomin kontaktit. Etupalkalla ja hihnassa ei enää toiminut. Veka meni kyllä puomin lujaa, mutta varasti, stoppasin hihnalla, sitten se alkoi istua kontaktille että no en olis mennykään, nii. Ketjureaktiona hidastimme molemmat toisen mukaan ja päädyimme pattitilanteeseen. Käskyn toistamalla Veka siirsi hitaasti tassun kerrallaan maahan, siitä vapautus. Palkka tulee siis aivan väärästä suorituksesta. Mutta ellei oikeaa saa esiin, milläs palkkaat vain oikeista.

Treeneissä tehtiin rataa, jossa pyörittiin 30 estettä melkein vain muutamalla putkella ja hyppyrykelmällä. En edes yrittänyt muistaa kuin pätkissä. Näissä ei oikeastaan mitään ongelmaa ollutkaan, Vekahan tulee niin nätisti ohjaukseen ja ehdin kaikkiin hyvin kun se vielä hidastuu väsyessään treenin edetessä. Pari rimaa saatiin alas myöhästyneellä persjätöllä, en taas osannut olla ajoissa. Kun lopussa jäi aikaa, avauduin taas kontakteista. Kuulemma yleinen ongelma, että pysäytykset opettamalla ja niistä luistamalla saa aikaan lieveilmiöitä... Kokeiltiin niin, että huiskaisin Vekan puomin sivusta kontaktille ja pallopalkkasin eteen heti, kun etutassut olivat maassa. Nyt Veka tajusi, miten siihen tullaan ja oli aika nopea, sain jopa jäädä vähän taakse ja pysähtyä. Tuntui oikeasti toimivalta! Kokeillaan nyt sitten tällä... kunnes sekään ei toimi.

Lauantaina tuli lunta niin, että maastokausi julistettiin päättyneeksi. Kotitreenillä mentiin. Dingolle iltapäivällä yhdessä setissä kontakteja, kontaktia, maahan ja uutena luoksetulon loppuasentoa edessä. Dingo meni laatikolle tosi hyvin ja houkuttelematta, liikuskelin vain laatikon ympärillä. Loistavaa! Perusasennossa yhden lihapullan verran kontaktia. Niinikään lihapullallisen verran maahan, seisoin kädet selän takana eikä Dingo jumittanut istumaan yhtään. Erinomaista! Lopuksi käskin sen istumaan, menin eteen seisomaan ja palkkailin siinä keskilinjalta vuorotellen kummastakin kädestä TÄNNE-sanalla.

Illalla ennen ruokaa Veka ja Flora pääsivät laatikolle. Veka oli taitava ja loikahti hienosti edelle nopeasti etutassut maahan, vaikka jäin itse kokonaan sen taakse. Kyllä se kotona osaa! Flora ei osannut, joten panin etupalkaksi lautaselle namin. Dingo aloitti nyt noudon opiskelun. Pitkällisen eri metodien välillä ämpyilyn jälkeen päädyin naksuttamaan sille tunnarikapulan nostamista. Jälkikepin nostamistahan naksuteltiin kesällä, joten vanhoilla pohjilla päästiin nyt parilla lihapullallisella siihen, että Dingo nosti palikan kokonaan ilmaan. Olipa taas taitava koiralapsi :)