Maanantai ja tiistai menivät kotitreenin merkeissä. Dingolle perusasentoa peilin edessä, jotta voin pitää katseenkin eteenpäin ja naksuttaa oikeasta eikä koira lähde eteen hakemaan katsekontaktia, vaan pitää sitä johonkin kohtaan, jonka se sieltä sivulta näkee. Maahanmeno käskyllä alkaa sujua! Tasapainotyynyllä ei oikein edistytä, pitäisi tehdä enemmän. Floralla alkaa älytä oravaistuntaa ja Vekan takapää saatiin vastapäivään pyörimällä jo paremmin liikkeelle.

Keskiviikkona koko roikka Tallille. Dingo ensin. Putkiin juoksentelua erittäin sujuvasti. Hyppytekniikkaharjoituksena set point. Tallilla ei matalaa perussarjaa voi tehdä, koska valtaosassa siivekkeitä kannattimet lähtevät 25 sentistä. Löysin kaksi matalampaa ja tein Dingolle 15-25 korkean ja puoli jalkaa syvän okserin. Neljän jalan päähän ponnari ja lähtö siitä. Dingo oli ihan täydellinen! Istui nätisti, fokus heti eteen, ponkaisi kauniisti pikku okserin yli. Hienosti :) Vähän 2x2-keppejä, nyt ei osunut lainkaan niin hyvin väliin, mutta osuipa sitten. Tekniikkaosiossa valssia kuivaharjoitteluna ilman esteitä. Käytiin tutustumassa myös keinuun, Dingoa vähän mietitytti, mutta juustopalat voittivat ja se tuli muutaman kerran keinua ylös ja alas, laskin tietysti alas hitaasti. Hienosti tämäkin! Periaatteessa haluaisin opettaa 4 on -kontaktin keinulle, mutta en luota siihen, että onnistuisin siinä yksin... pysytään siis tutussa ja turvallisessa 2/2-kohelluksessa ja säätämisessä.

Flora kertaili taas vähän kaikkea pientä. Putkia ja matalia hyppyjä. Kaikki kontaktit kerran – kaikilla varmat 2/2-pysähdykset! Nopeammin toki olisi voinut tulla alas, mutta niin aina. Kävin antamassa namin, sitten kutsu pois. Uhkarohkeasti kokeilimme myös kepit. Ensimmäisellä toistolla Flora lopsahti puolivälistä pois ihan pokkana, hupsis ja uudestaan, ei mitään skandaalia. Sitten kaksi kertaa täysin oikein vauhdikkaat kepittelyt! Jes! Niin hyvin – niin hyvässä mielentilassa. Oi onnea :)

Vekan kanssa vaihteeksi ei niin hyvin. Jotain pientä humppaa alkuun, sitten kontakteja. Hiips, ai niin se etupalkka. Veka ryykäsi palloon kiinni heti, ei pysähdy. Nyt mietintämyssy päähän, miten sille saadaan kaaliin pallo + pysähdys. Kepeilläkin vähän kompasteltiin, hypyn kautta uukkarina avokulma ja umpikulma olivat molemmat vaikeita, mutta parin toiston jälkeen alkoi sujua. Ehkä inasen liian monta toistoa tuli. Tosin vähän kun käyttää tunnin treenivuorosta esteiden siirtelyyn ja suunnitteluun sekä koirien roudaamiseen ja tavaroiden pläräämiseen, jää tehokasta peliaikaa noin vartti per kuono eli paljon liikaa ainakaan ei ehdikään tehdä.